206 total views

Se aude că la Păușești Măglași, Marcel Radi nu va mai fi viceprimar. Că un fost colonel, actual șef de partid, ar fi ”alesul” primarului Dediu. Oamenii mai spun că motivul schimbării ar fi acela că Radi nu e vecin cu viitoarea locuință a primarului, aflată în plină construcție.

alexandru-dediuCă primarul Dediu are nevoie de cineva care să țină ochii deschiși când e plecat de acasă și să-i închidă când se face aprovizionarea cu materiale de construcție, sau când utilajele primăriei lucrează la el acasă. Acel om nu e altul decât colonelul, șeful lui de partid liberal, care locuiește peste drum. Și ce n-ar face omul pentru un plus frumușel la pensie… Vorba lui Caragiale: ”foncția, foncție…” bănuțul, bănuț, mai completăm noi. Că liberalii își dau mâna, la o adică… că, nu-i așa, dacă nu curge, pică!
Problema este, ce s-o face Marcel? El care a fost obișnuit să fie săgeata lui Dediu, cel care, curat-murdar, făcea toate treburile în locul primarului… Mai poate el să înjure locuitorii? Nu mai poate. Mai poate el să-i amenințe? Nu mai poate. Dar poate să fie înjurat? Poate! Că, nu-i așa, cine seamănă vânt, culege furtună.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.