256 total views

…și datorită ei, seria acțiunilor de caritate „PNL Dăruiește” ale Organizației Femeilor Liberale din municipiu continuă. Acțiuni de ajutorare a semenilor noștri aflați în situații delicate sau donații către instituții ce se confruntă cu lipsa fondurilor sunt întreprinse în ultimii doi ani indiferent de perioadă, dar mai cu seamă în apropierea sărbătorilor când în centrul atenției sunt copiii din familii cu dificultăți financiare.

Irina Argeșanu este cunoscută publicului ca fiind președinta Organizației Femeilor Liberale (OFL-Râmnicu Vâlcea), dar și ca o femeie cu suflet nobil ce vine în ajutorul celor nevoiași nu doar în pragul sărbătorilor Pascale și de iarnă, ci în toată perioada anului. Modestă, cum mulți o știm, deși nu vrea să iasă în față să se afirme prin ceea ce face, la insistențele noastre, ale unora, am convins-o să promoveze acțiunile de caritate în care se implică. Citim zilnic în mass-media locală despre una despre alta și 30% observăm că este ficțiune. De ce astfel de acțiuni cei care le intreprind nu le aduc în opinia cititorului? Pentru că sunt modești și nu intenționează sub nici o formă ca prin aceste acțiuni să-și facă publicitate. Noi spunem că nu este publicitate, ci informare pentru cititori despre lucrurile bune care se petrec în Râmnic cu bunăvoința unora.

Așadar, în pragul Sfintelor Sărbători Pascale, în săptămâna ce tocmai s-a încheiat, mai exact vineri 19 aprilie, a avut loc, ca în fiecare an, un eveniment marca OFL Râmnicu Vâlcea. S-au donat alimente către trei familii din comunitatea râmniceană care aveau șase copii (tripleți), 3 copii, respectiv 2 copii cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani. Una dintre aceste familii fusese vizitată și acum doi ani de Președinta OFL, Irina Argeșanu care, împreună cu alți colegi din PNL, au sponsorizat realizarea unei ivestigații cu ajutorul computerului tomograf (CT) pentru un copil cu o gravă afecțiune la creier și care în acest moment se află într-o stare mult mai bună datorită tratamentului prescris ca urmare a CT-ului făcut.

„Trăiesc de fiecare dată toate aceste momente cu aceleași emoții, mai ales atunci când este vorba de copii. Gândul nostru s-a îndreptat și în acest an spre acele persoane care au mai mare și mai multă nevoie să primească Lumina Invierii în casele și în sufletele lor. De aceea, ca și în anii trecuți, echipa femeilor liberale a participat la o nouă campanie caritabilă organizată în favoarea câtorva familii defavorizate din orașul nostru. Un gest nobil, dar demnitatea acestor oameni, în special a copiilor, se reconstruiește prin educație și muncă. Atât eu, cât și colegele mele facem toate aceste lucruri din suflet și cu toată bucuria. După cum se vede, am început acum peste doi ani niște acțiuni de caritate devenite tradiție pentru OFL Râmnicu Vâlcea și vom continua. Ne pasă de comunitate și de problemele semenilor noștri pentru care vom face tot ceea ce ne stă în putere să îi ajutăm. Le mulțumesc doamnelor liberale pentru susținerea acestor acțiuni. Locuitorilor Râmnicului și mai ales femeilor le doresc un Paște fericit și liniștit alături de cei dragi ! ”, a declarat Președinta OFL Rm. Vâlcea, Irina Argeșanu

Paștele – sărbătoare creștină anuală de primăvară, dacă pentru majoritatea românilor este doar un prilej de mâncare, băutură și distracție alături de cei dragi, pentru puțini români aceasta are scopul de a aduce lumină și bucurie în cât mai multe suflete greu încercate, prin mai multe acțiuni pe care și le propun pentru acest timp binecuvântat.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.