3,622 total views

…pentru că de ani de zile, se implică în problemele societății, influențând în mod pozitiv viața oamenilor, considerând că aduce un plus valoare comunității din care face parte, dând dovadă, prin muncă, de devotament și seriozitate. De-a lungul timpului a inițiat și dus la bun la sfârșit acțiuni cu impact direct asupra situațiilor dificile cu care s-au confruntat unii dintre semenii noștri.

Aderând la noua organizație politică, pentru a putea continua acțiunile umanitare, Irina împarte bucurii familiilor anevoiașe alături de o echipă nouă pe care o formează zi de zi și care-și dorește să lase amprenta activităților lor nu doar în politică, ci și în administrație. La finele lunii ianuarie, alături de echipa sa – Organizația Femeilor din Partidul Ecologist Român – își stabilea calendarul de acțiuni pentru următoarea perioadă. Prima ieșire publică, ca și lider al acestei organizații politice, a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, acțiune ce s-a soldat cu împărțirea unor materiale informative despre această colecție de boli înrudite, cunoscute sub denumirea de cancer.

 

Anual, pe data de 4 februarie marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. În fiecare an, 9,6 milioane de oameni mor de cancer, acesta fiind a doua cauză de deces la nivel mondial. PREVENȚIA este cea mai bună metodă de a evita apariția cancerului. În acest sens, Organizația Femeilor Partidului Ecologist din Râmnicu Vâlcea a inițiat o campanie stradală cu scopul de a atrage atenția asupra gravității acestei maladii și a conștientiza cât mai multe persoane cu privire la aspectele care vizează posibilitatea prevenirii ei. Numeroase studii au demonstrat faptul că bolile neoplazice, în mare măsură pot fi prevenite, deoarece 42% din totalul cazurilor de cancer sunt cauzate de unul sau mai mulți factori de risc pe care îi putem evita.

În cadrul acestei acțiuni inițiate și susținute de OF-PER Râmnicu Vâlcea, au fost distribuite în oraș un număr de 2000 de materiale informative. De asemenea, Organizația de Femei din municipiu a fost alături de familia unui adolescent în vârstă de 14 ani diagnosticat cu tumoră malignă lob parietal, care urmează sedințe de chimioterapie pentru neoplasm la secția de oncologie pediatrică a Institutului de Oncologie „Alexandru Trestioreanu” din București.

Aceasta a fost prima acțiune din noul proiect pe care l-am început alături de colegele mele. În modul acesta am înțeles să ne implicăm în viața societății cu dăruire și responsabilitate, în toate situațiile care vizează aspecte de importanță majoră. Sunt convinsă că acțiunea noastră și-a atins obiectivul de a atrage atenția cu privire la gravitatea acestei boli care a afectat multe familii ” a declarat Președinta Organizației de Femei a PER Râmnicu Vâlcea, Irina Argeșanu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.