219 total views

Profitând de majoritatea artificială pe care au creat-o, consilierii judeţeni s-au străduit să impună, în şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean, o hotărâre cu prevederi discriminatorii faţă de unităţile administrativ-teritoriale ai căror primari nu sunt de sorginte politică liberală.

Ba mai mult, hotărârea adoptată la sfârşitul lunii octombrie a avut ca ţintă principală pedepsirea primarilor care au dat curs prevederilor OUG nr. 55/2014, primari cărora le-a fost refuzată repartizarea oricărei sume din cele 11,590 milioane lei alocate de Guvern pentru repararea drumurilor judeţene şi comunale.

Hotărârea vădit abuzivă adoptată de către majoritatea nou creată a consilierilor judeţeni la ultima şedinţă ordinară a fost, după cum era de aşteptat, atacată de către Instituţia Prefectului în contencios administrativ, fapt care i-a panicat pe iniţiatori şi i-a determinat să organizeze un insolit miting de protest.
Grija de a nu pierde fondurile alocate de Guvern şi de a lăsa primăriile să intre în noul an cu arierate împovărătoare m-a îndemnat să găsesc şi să propun „aripii” liberale o soluţie echitabilă care să dea satisfacţie şi orgoliilor nestăpânite ale opoziţiei. În consecinţă, le-am propus ca cele 11,59 milioane lei să fie împărţite în mod egal pe unităţi administrativ-teritoriale având în vedere că, atât PSD-UNPR-PC cât şi PNL+PDL, au în structura lor politică un număr egal de primari. Deşi am rugat să ni se răspundă cu celeritate propunerii pe care le-am adus-o la cunoştinţă prin adresa nr. 17.552/21 noiembrie a.c., încă nu am primit un punct de vedere. În aceste condiţii, chiar sporeşte riscul de a pierde alocaţiile financiare pe care Guvernul ni le-a pus la dispoziţie. De aceea îmi pun fireasca întrebare: cât adevăr investesc consilierii judeţeni penelisto-pedelişti în ceea ce nu pregetă să afirme – citez: „Dorim să găsim o soluţie de deblocare a fondurilor pentru a fi alocaţi primăriilor care au mare nevoie de aceşti bani!” Câtă ipocrizie se poate ascunde în spatele unor astfel de vorbe înşelătoare!
Dr.ing. ION CÎLEA
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.