204 total views

articol scris de Irina Rîpan, adevarul.ro

Ionuţ Ionescu, fostul director comercial al Apavil S.A., prins în flagrant în luna ianuarie a acestui an în timp ce primea mită, condamnat de Tribunalul Vâlcea la închisoare cu suspendare. Complementar, Ionuţ Ionescu va presta 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, pe raza comunei Vlădeşti.

La începutul lunii ianuarie 2015, directorul comercial al Apavil a fost arestat de magistraţii Tribunalului Dolj pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DNA Craiova l-au prins pe Ionuţ Ionescu în flagrant, în timp ce primea mită suma de 20.000 de lei şi 1000 de euro pentru a semna contracte de achiziţii publice. Potrivit DNA, în intervalul septembrie 2014-decembrie 2014, un reprezentant al SC Hidroprest Steel SA, a remis sumele de 1.000 dolari americani şi 5.000 de lei numitului Ionescu Ion, director comercial al SC Apavil SA Vâlcea, pentru ca acesta din urmă să-i atribuie, în mod preferenţial, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea aferent anului 2015.  Tribunalul Vâlcea l-a condamnat pe Ionuţ Ionescu, la începutul acestei săptămâni, la trei ani de închisoare cu suspendare. Ca pedeapsă complementară, Ionuţ Ionescu nu mai poate ocupa o funcţie publică şi nici nu poate desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a acestei sentinţe.

“În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. penal “, a decis instanţa de fond. Totodată, judecătorii l-au obligat pe fostul director comercial al Apavil S.A la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2 500 de lei şi la prestarea a 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. “Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Vlădeşti, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.(…) Menţine, în continuare arestul la domiciliu . Respinge cererea de permisiune a părăsirii imobilului formulată de inculpatul Ionescu Ion. În baza art. 289 alin. 3 cu aplicarea art. 1121 lit. m Cod penal, dispune confiscarea specială a sumei de 3900 lei. Menţine măsurile asiguratorii”, se arată în motivarea instanţei.

Hotărârea Tribunalului Vâlcea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.