1,309 total views

Viceprimarul Râmnicului vrea să se întoarcă la ICSI Râmnicu Vâlcea, lăsând loc numirii în funcţie a lui Liviu Boban

Viceprimarul Gheorghe Ioniţă are de gând să părăsească cât de curând funcţia publică şi să se întoarcă în domeniul cercetării, la ICSI Râmnicu Vâlcea, unde are un proiect ce urmează să fie aplicat la Cetrala Nucleară de la Cernavodă. Anunţul făcut de Ioniţă a pus pe jar întreaga organizaţie municipală a liberalilor, consilierii locali ai partidului încercând să facă lobby pentru favoriţii la funcţie ce ar urma să se vacanteze în următoarele două săptămâni. Primarul Emilian Frâncu a preferat să nu comenteze prea mult acest subiect: „Nu vreau să dau nume privind posibilul înlocuitoral domnului Ioniţă până când acesta nu este sigur că va demisiona”.

„Mă întorc la prima dragoste!”

Din punctul de vedere al viceprimarului nehotărât, problema părăsirii funcţiei este doar o chestiune de timp. „65% vreau să părăsesc Primăria! Am stat mult să analizez acestă problemă şi identificasem trei soluţii: să îmi continui munca în primărie; să muncesc din aceeaşi funcţie cu program redus sau să îmi dau demisia. La ICSI am un proiect care iese din faza de laborator şi va intra în cercetare, urmând să fie aplicat în câteva luni la Cernavodă. La primărie am încheiat o etapă, finalizând proiectele care trebuia implementate sau trimise spre aprobare la ADR SV Oltenia în cadrul Programului de Dezvoltare Urbană Integrată. Nu ascund faptul că îmi doresc să mă întorc la prima dragoste! Cred că voi fi mai util Primăriei din exterior decât din interior”, a apreciat Gheorghe Ioniţă. Pentru o parte din colegii săi, vestea posibilei demisii a viceprimarului nu a fost o bombă.

Vârlan: „Era de aşteptat!”

Consilierul local Eduard Vârlan crede că mutarea pe care intenţionează să o facă viceprimarul liberal era una previzibilă. „Era de aşteptat! Ioniţă a declarat în repetate rânduri că intenţionează să plece. Nu a avut un mandat foarte uşor sub conducerea primarului Frâncu şi a menţionat de mai multe ori că vrea să se întoarcă în cercetare la ICSI. Cel mai probabil în locul său va fi ales Liviu Boban”, a specificat Vârlan. Aflat în prima poziţie pentru intrarea în conducerea Primăriei Râmnicului în locul lui Ioniţă, Liviu Boban, unul dintre oamenii de încredere ai primarului Emilian Frâncu nu crede prea mult în varianta abandonului colegului său. „Să vedem mai întâi demisia scrisă şi apoi putem vorbi. Oricum, că voi fi eu sau va fi alt coleg, în locul lui Ioniţă, dacă va demisiona, va fi tot un viceprimar liberal. Suntem printre puţinele localităţi în ţară unde protocolul USL funcţionează în deplină armonie. Nu cred că cineva va ori să stârnească un conflict în Consiliul Local”, a precizat Liviu Boban. Cel mai probabil, Biroul Permanent Municipal al PNL va analiza în următoarele două săptămâni variantele de înlocuire ale lui Gheorghe Ioniţă, alegerea noului viceprimar fiind programată la sfârşitul acestei luni.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.