2,295 total views

…și credință! A fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr 1156, din 29 noiembrie, Decretul nr 1408/2022 privind conferirea Ordinului și Medaliei Bărbăție și Credință.

În fiecare an, cu prilejul Zilei Naționale a României, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Serviciului de Protecție și Pază, președintele României decretează: „se conferă Ordinul Bărbăție și Credință în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili”. Astfel, mai mulți comisari șefi de poliție/agenți șefi principali de poliție/prefecți au fost decorați cu ordinul și medalia pentru „Bărbăție și Credință”, o medalie românească instituită prin Decretul Regal No. 2812/1903.

Așadar, Iohannis a decis că prefectul județului Vâlcea – Oprea Mihai – nu are merite profesionale deosebite, adică nu a contribuit la menținerea sau restabilirea ordinii și siguranței publice. Vâlcenii au parte de un prefect PSD care închide ochii la abuzuri și îi deschide la ordin politic, controlează din părți, prost și parțial, iar controlul exercitat asupra colectivităților locale fiind chiar invizibil.

Prefectul Mihai Oprea nu ar putea primi distincția militară din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei (MNIM), nici dacă 5 ani de aici încolo ar mai fi prefect, el aparținând unei „istorii” speciale de nivel local! Oprea este un oficial care nu poate îndeplini funcții administrative sau politice, pe piața politică a județului Vâlcea fiind de la început cotat ca cea mai mare greșeală a politicii locale.

Fostul premier Dacian Ciolos a spus că „teoretic, cei care fac parte din această categorie ar trebui să reprezinte o resursă umană de calitate, testată corespunzător, pe care să o folosim ca atare”, referindu-se la intenția inițială a legislatorului.

Viața e tristă la noi, în schimb salariul e hazliu!”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.