464 total views

O nouă investiție în domeniul sănătății, în județul Vâlcea, a fost recent finalizată. Vorbim despre contractul semnat în luna septembrie 2023 pentru creșterea siguranței pacienților în Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăești, pentru care CJ Vâlcea a obținut o finanțare în valoare de 2,2 milioane euro.

Prin acest proiect, în cele două locații ale spitalului au fost montate sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală, sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen, instalații de producere și distribuție fluide medicale, respectiv oxigen și vacuum, dar și sisteme informatice pentru monitorizarea și gestiunea fluidelor medicale în spital. De asemenea, a fost reabilitată rețeaua de alimentare cu energie electrică în toate saloanele în care sunt prevăzute rampe de distribuție oxigen și vaccum medical. Această investiție, pacienților, dar și cadrelor medicale din această unitate santară, le oferă condiții de maximă siguranță.

Proiectul recent finalizat vine în completarea unui alt proiect european derulat de CJ Vâlcea, în cadrul căruia spitalul din Mihăești a fost dotat cu aparatură și echipamente medicale moderne. Tot la Mihăești, cu fonduri europene, se are în vedere construirea unei noi clădiri de spital și moderniza ambulatoriul din cadrul spitalului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.