234 total views

Regia Națională a Pădurilor –  Romsilva specifică într-un comunicat remis mass-media că tăierile ilegale sunt în scădere puternică, 20%, în pădurile de stat pe care le administrează, iar valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale și pășunat abuziv se ridică la 7.000.000 de lei. Mai mult, au fost constatate 813 infracțiuni silvice, dar au fost soluționate doar 15, în timp ce un nr. de 6.118 de contravenții silvice ar trebui să aducă în bugetul Regiei peste 12 milioane de lei. Probleme însă deosebit de grave se regăsesc la siguranța personalului silvic care asigură paza și care pentru prima dată sunt agresați de grupuri infracționale bine organizate și specializate în furtul de material lemnos, 8 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale.

.

Totuși, observăm cum PSD Botoșani remite un comunicat de presă în care credem că sunt expuse date oficiale din comunicatul Romsilva, dar un deputat din același județ  „împrăștie” și dă publicității cifre care nu se regăsesc în același document oficial al Regiei Silvice, pe care publicația noastră l-a primit oficial. Așadar, nu înțelegem de ce deputatul PSD de Botoșani, Răzvan Rotaru, care totuși are ceva activitate în Parlament a dat publicității alte cifre decât cele care se regăsesc în comunicat. Pentru că așa procedează pesediștii sau nu a știut să citească? Pentru că să spui că au scăzut tăierile cu 25% când în comunicat se specifică aproximativ 20%, să spui că potrivit Regiei anul acesta metri cubi tăiați ilegal sunt 19.450 față de 26.193 anul trecut când în comunicat se specifică 15.623 metri cubi, să spui că valoarea amenzilor s-a ridicat la 15 milioane de lei când în comunicat se specifică aproape 13 milioane, să spui că au fost confiscați 10.000 de metri cubi de lemn deși în comunicat se specifică puțin peste 8000, înseamnă că ori ai vrut să minți ori nu știi să citești. Clar deputatul știe să citească, dar îi place să mintă pentru că așa l-a învățat partidul. JENANT!

COMUNICATUL ROMSILVA 

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primele șase luni ale anului, comparativ cu primul semetru din anul trecut. Astfel, în primul semestru din acest an s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva față de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut.

Se confirmă astfel tendința de diminuare semnificativă a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului, înregistrată în ultimii doi ani.

Pentru a preveni tăierile ilegale, angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au efectuat în total, în primele șase luni, 45.862 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos, din care 8.899 au fost efectuate împreună cu Poliția Română. De asemenea, au fost efectuate alte 113 controale la instalațiile de debitat masă lemnoasă, 73 fiind efectuate împreună cu polițiști, în baza protocoalelor de colaborare.

În total, au fost constatate 813 infracțiuni silvice, din acestea fiind soluționate până în prezent 15. Totodată, au fost constatate 6.118 de contravenții silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 12.892.236 de lei, fiind confiscați și 8.166 de metri cubi de lemn.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale și pășunat abuziv se ridică la 6.974.695 de lei.

În schimb, numărul agresiunilor asupra personalului silvic ce asigură paza pădurilor se menține la un nivel ridicat, 20 de angajați ai Romsilva fiind agresați în primele șase luni ale anului, 8 având nevoie de îngrijiri medicale. Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracționale au acționat premeditat împotriva personalului silvic, în județul Caraș – Severin trei angajați ai Romsilva fiind agresați și apoi amenințați de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în județul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuși infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

PUTEȚI CITI AICI DEZINFORMAREA DEPUTATULUI PSD

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.