260 total views

CET nu are constituit stocul de combustibil pentru sezonul rece, iar președintele CJ Vâlcea – Constantin Rădulescu – spune „avem cărbune!”

Cine minte? Gutău Mircia, Constantin Rădulescu sau conducerea CET Govora?

„Ceea ce pot să vă spun este că stocul de cărbune, dacă mergeți cu mine, îl puteți verifica personal pentru că ne sunt trimise aceste informări de către CET Govora. Avem cărbune! Nu sunt probleme cu alimentarea cu energie termică și apă caldă pentru populație. Cât? Nu știu să spun acum, dar nu sunt probleme”, declara la ședința din 28 septembrie, Constantin Rădulescu, subalternul lui Gutău.

Nu avem bani pentru subvenția pe căldură și ne împrumutăm iar pentru că: mii de băncuțe, tone de flori, km de borduri, pavele bune scoase și înlocuite cu granit, achiziție sediu, tranzacții imobiliare de milioane de euro, mii de coșuri de gunoi, reparații după constructori și zeci de locuri de joacă, într-un cuvânt milioane de euro cheltuiți inutil.

CET solicită de la municipalitate achitarea anticipată a subvenției estimată aferentă perioadei noiembrie 2018-martie 2019, în sumă de 6.670.000 lei, în vederea constituirii stocului de combustibil pentru sezonul rece, inclusiv cheltuielile de trasport aferente acestui stoc.

Împrumutul urmează să fie contractat de la Ministerul Finanţelor Publice, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.89/2018, care dă autorităţilor locale posibilitatea să facă credite pentru acoperirea unor cheltuieli curente pentru asigurarea energiei termice în această iarnă, plata acestuia urmând să se facă din bugetul local în decurs de maximum cinci ani.

Valoarea subvenţiei la căldură în Râmnicu Vâlcea este de 44,55 lei/Gcal, în condiţiile în care operatorul serviciului de energie termică în sistem centralizat, CET Govora, nu a mai modificat tarifele din 2016 şi furnizează căldura în oraş la preţul de 273,41 de lei/Gcal.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.