3,972 total views

…iar comentariul tânărului este fix la postarea edilului care în continuare alege să-l ia peste picior pe Pîrvulescu, folosind un ton ironic în postări jenante. Deși nu aprobăm limbajul folosit de acest tânăr din păcate comentariul lui reflectă oarecum realitatea și exprimă și furia lui maximă, pentru că trăiește într-un oraș fără posibilitatea unui loc de muncă mai bine plătit, dar „campion” la frumusețe stradală..

Observăm că Mircia Gutău a reluat publicarea de texte adresate unora sau altora, dar pe contul „Mircia Gutău” și nu pe contul „Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea”, chiar dacă acestea privesc administrația publică coordonată de dumnealui. Totuși, conținutul acestora, deși au o prioritate acordată unei persoane publice, noile ieșiri le putem traduce contre politice și nimic altceva. Dacă informările lui Pîrvulescu n-ar fi luate în bătaie de joc și Gutău ar ieși public să combată cu documente reale „invenția”, cu siguranță l-am aprecia mai mult.

Și dacă cităm puțin din poetul național Mihai Eminescu și amintim că „e ușor a scrie texte (nu versuri!) când nimic nu ai a spune, înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune”, vedem un primar care se „urcă” pe facebook cu textele gândite de alții și din nou, deci, ajutat să dea în ridicol. Ceea ce a informat Pîrvulescu, domnule Mircia Gutău, merita o atenție sporită din partea dvs și o explicație pe măsură, pe care mulți o așteptau, și în nici un caz o detractare a lui și a informării sale.

Dacă în loc să căutați orice cale să-i micșorați meritele, ați reuși să ne convingeți cu documente că ceea ce spune el chiar sunt „invenții”, atunci, în primul rând, am vedea explicațiile pe contul oficial „Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea”, cont care vedem că este ocolit de textele dvs pe care ni le oferiți în calitate de primar. Abia atunci am putea spune că explicațiile „administrative” au un conținut real și meritați să fiți luat în calcul. Până atunci, rămâneți la bătaia de joc care v-a consacrat, persiflați, jigniți, desconsiderați și veți fi cel mai iubit primar dintre primari !!!

Mai jos textul primarului și comentariul tânărului…

Revelionul ”Pîrvulescu”

„Fostul viceprimar de 30 de zile nu renunţă la a se umple de ridicol şi revine cu o nouă ”invenţie” în seria gogoriţelor deja lansate (delta-parc în zonă protejată + inundabilă pe deasupra, salariu minim net obligatoriu de 3.000 de lei, cei 350 de investitori care aşteaptă la graniţă ş.a.m.d.). De data aceasta, consilierul local al PNL inventează anul care durează 9 luni, aruncând în spaţiul public o execuţie a bugetului local la 30 septembrie 2020, din care îi dă deficit şi nu excedent.

E dificil să-i arăţi unui familiarizat cu circulaţia banilor – cum ar trebui să fie dl Pîrvulescu – că bugetul local e ceva mai complicat decât balanţa de venituri şi cheltuieli a unui sereleu care are un magazin mixt la ţară şi că, dacă nu ai toate cunoştinţele necesare, poţi foarte uşor să gafezi în chiar profesia care te-a consacrat. Voi încerca, încă o dată şi în cuvinte cât mai simple, să le explic consilierilor PNL-USR-PLUS în ședința extraordinară, cum se alcătuieşte un buget şi cum se calculează, conform legii, o execuţie bugetară şi sper ca miercuri să înţeleagă, în sfârşit, că este nevoie de aprobarea lor pentru ca să nu blocăm şi să lăsăm fără bani firmele care au lucrat la investiţiile oraşului.

Altfel, mă văd nevoit să organizez în Râmnic la fiecare sfârşit de septembrie Revelionul ”Pîrvulescu”, în care, după mai vechiul model al ”cincinalului în patru ani şi jumătate”, să sărbătorim cu toţii încheierea noului an calendaristic cu durata de 9 luni!”

Comentariu la postarea edilului…

„Mircia Gutău in calitate de tânăr vâlcean, obisnuiam sa va consider o investitie buna pentru judetul acesta. V-am votat de fiecare data cand ati candidat. Vreau sa spun ca investitiile pe care le faceti pentru a înfrumușeța orasul sunt foarte bune. Dar o sa incetez sa va votez. De ce, o sa explic acum. Am urmat fiecare forma de invatamant necesara pentru a-mi forma un viitor. Am terminat gradinita, primara, generala, liceul si facultatea. Pandemia a facut ca ultimul semestru sa il petrec acasa. Am crezut ca este ceva frumos, ca m-am intors acasa, si ca dupa terminarea facultatii imi voi gasi un loc de munca demn de o persoana cu studii universitare, cu un salariu pe masura timpului meu investit in educatie, mai exact toata viata pana la varsta de 22 de ani. De 5 luni ma zbat sa imi gasesc un loc de munca unde salariul sa nu fie o bataie de joc. Program de 12 ore pe zi, salariu 1500. Sunteti primar, nu va luptati cu un salariu de genul. Din salariu v-ati permis casa in care stati si Porsche-ul, si eu sunt blocat intr-un oras care imi ofera parcuri si spatii verzi, dar nicio posibilitate de a-mi trai viata cu demnitate. Asa ca as mai dori sa spun un lucru: ma piș pe toate parcurile, pe toate strazile asfaltate, si pe conducerea primariei. Am ajuns un oras de sclavi care se angajeaza pe niste salarii mizere la niste firme straine care isi bat joc de oameni si care au profit de milioane de euro anual pe spinarea unor oameni care vor o viata. Este absolut inadmisibil sa fii indemnat sa urmezi studii, pentru ca ti se promite o viata buna, si sa termini o facultate, doar ca sa ai acelasi salariu ca niste oameni cu 7 clase care nu stiu sa isi scrie numele”.

Concluzia?

Sincer, nimic nu ne dorim mai mult decât să fiți printre noi la „revelionul Pîrvulescu”, din septembrie 2021 !!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.