124 total views

25 aprilie va rămâne în istorie ca data începerii celui de-al treilea modul de alegeri europarlamentare pentru România.

Pentru cele 32 de locuri pe care România le are în Parlamentul European ( al şapte-lea grup ca mărime din P.E.) s – au înscris candidaţi pe liste de partid şi ca persoane independente, ce totalizează pe buletinele de vot 23 de poziţii. Este mult, este putin?

Această întrebare o vor rezolva electorii români, duminică 25 mai a.c., în “ Duminica Orbului” ( a cincea după duminica Paştelui), când prin votul lor, sperăm să trimită la Bruxelles 32 de români (atenţie, nu doar apartenenţă statală ci şi cu suflet de român) care să demonstreze că merită această investitură.

Germania ne dă un exemplu de ce înseamnă interesul naţional, unind la guvernare stânga şi dreapta şi trimiţănd în Parlamentul European oameni care au un singur ţel – Reprezentarea interesului naţional la nivel European, mai precis, reprezentarea intereselor contribuabililor germani într-o piaţă economică şi socială de 500 milioane de oameni.

Sper, şi speranţa mea şi a întregului popor român, este că europarlamentarii români vor fi în primul rând uniţi în promovarea interesului naţional. Vor fi uniţi în promovarea unei legislaţii care să nu dezavantajeze România, o legislaţie care să permită Republicii Moldova să adere cât mai rapid la Uniunea Europeană pentru împlinirea visului naţional de unire şi vor fi uniţi în a răspunde oricărui atac iredentist şi şovin îndreptat împotriva unităţii statale a României.

Dacă aceste deziderate vor fi atinse de cei 32 de europarlamentari pe care România îi va avea începând cu 26 mai la Strasbourg şi Bruxelles, atunci vom considera noi electorii că am ales bine în “ Duminica Orbului”. Dacă nu, înseamnă că România a mai pierdut o şansă de a deveni o ţară normală cu o democraţie puternică şi funcţională.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.