243 total views

Femeile liberale, coordonate de Irina Argeșanu, se implică în viața socială și astfel întreprind an de an acțiuni caritabile cu scopul de a împlini mici bucurii în prag de sărbători și nu numai. Așadar, în acest an acțiunea caritabilă „PNL dăruiește” a avut ca scop împărțirea de cadouri pentru 22 de copii și mamele acestora  care sunt victime ale violențelor familiale.

Comunicat 

Organizația Femeilor Liberale din Râmnicu Vâlcea a inițiat și finalizat azi, 28.11.2018 o acțiune caritabilă pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Astfel, Președinta OFL, Irina Argeșanu, împreună cu doamnele liberale din Biroul Politic al Organizației au vizitat Complexul de servicii sociale Troianu, în cadrul căruia funcționează Centrul pentru victimele violenței în familie și Compartimentul de asistență familială și comunitară. Irina Argeșanu a dăruit cadouri celor 22 de copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 15 ani aflați în grija Complexului și celor 12 mame ale acestora, unele victime ale violențelor familiale. OFL Râmnicu Vâlcea este deja la a patra acținune de acest gen. În aceeași perioadă a anului trecut, parte din campania „PNL dăruiește”, liberalele au întreprins trei acțiuni caritabile cu scopul de a aduce bucurie copiilor din familii defavorizate.


Dacă anul trecut am organizat la Biblioteca Județeană un seminar, eveniment teoretic în sine, pe subiectul violenței în familie, anul acesta am vrut să facem ceva practic. Am inițiat aceste acțiuni, devenite tradiție pentru OFL Râmnicu Vâlcea, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra femeilor și pentru a face o bucurie copiilor aparținând unor familii aflate în dificulate, atât din punct de vedere financiar, cât și social. Consider că rolul nostru, al celor ce activăm politic, este de a ne implica în viața societății, acolo unde este nevoie și ori de câte ori identificăm aspecte precum cele vizate de acțiunile noastre din mandatul meu ”, a declarat Președintele OFL Râmnicu Vâlcea, Irina Argeșanu


În fiecare an ziua de 25 noiembrie marchează – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței – și a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, fiind marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor. Într-o măsură mai mare sau mai mică, violența asupra femeilor o regăsim acasă, pe stradă, la școală, la locul de muncă, în spitale sau alte locuri, ea fiind una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume indiferent de etnie, vârstă, mediul de proveniență ori nivel de educație.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.