479 total views

….a părinților care au elevi la acest liceu și în special a conducerii acestui liceu. Un profesor ne informează despre multitudinea de probleme existente în cadrul acestei unități de învățământ care se pare că își pierde din prestigiu, dacă nu deja și-a pierdut. Cătălin Pană, directorul liceului, în urma articolului „Elevi ai liceului Mircea cel Bătrân, la doar 16 ani, dealeri de droguri”, în care atrăgeam atenția că peste 80% din elevii liceului fumează ce nu trebuie, nu a avut nici o reacție și asta spune multe.

Evident, au apărut reacții pro și contra în egală măsură. Întra-devăr, trebuie să fac o mențiune și anume: peste 80% din elevii de liceu și nu ai liceului, fumează ce nu trebuie (n.r. la ei m-am referit clar și nu la cei de I-IV ori V-VIII), dar corectând „ai” cu „de” nu schimbă procentul de 80%. Comentariile unora sau altora în privat mențin un procent foarte ridicat de elevi cu probleme, aproape de cel promovat în articol, inducându-ne în același timp ideea de a merge prin liceu din când în când pentru a putea observa și mai bine comportamentul elevilor în urma faptului că fumează ce nu trebuie. Totuși, un/o profesor/profesoară, al/a liceului Mircea cel Bătrân, ia atitudine și ne scrie și nu facem alte comentarii pe lângă cele menționate, dar invităm și alți profesori să ne scrie în privat și să ne spună cum văd dumnealor activitatea din această unitate de învățământ.

Cât despre conducerea liceului ori conducerea ISJ poate se trezesc și încep să găsească soluții de rezolvarea problemelor și nu de ascunderea lor. Nu trebuie să-ți fie rușine că ai probleme în unitatea pe care o conduci, se întâmplă oricui, dar trebuie să-ți fie rușine dacă nu faci nimic să îndrepți lucrurile, cu atât mai mult când directorul unității, în cazul de față, este și consilier local municipal. Deci, a fost trimis acolo prin votul nostru, al cetățenilor, doar pentru a ne apăra interesele și nu pentru a le evita. Dacă Pană nu poate conduce un liceu, credeți că a făcut ceva ca și consilier local pentru acest municipiu? A ținut el vreo audiență așa cum legea o impune? Despre asta altă dată!

Mesajul profesorului de la Liceul „Mircea cel Bătrân”

„În legătură cu articolul apărut în ziarul Timpul de Vâlcea. Sunt profesor cu notorietate la C.N. Mircea cel Bătrân și pot afirma că ceea ce ați scris în articol este real și obiectiv. Sunt multe probleme în colegiul nostru și totul se întâmplă din cauza conducerii defectuoase, care încearcă să dea vina pe cadrele didactice, pe instituții, dar nu își asumă faptul că au scăpat situația de sub control. Sunt într-adevăr mulți care se drogează, nu chiar 80%, alții cu probleme serioase comportamentale, disciplină nu există, alții fac abuzuri împotriva propriilor colegi sau a profesorilor. Nu avem voie să vorbim despre astfel de situații. Gunoiul este băgat sub preș de directori, nu se iau măsuri împotriva acestor elevi problematici. Directorul colegiului nu are nici un cuvânt de spus, tot timpul cere voie soției, nu ia nici o decizie el, soția dânsului conduce de fapt școala, o femeie cu puține clase, needucată și mahalagioaică. Iar doamna Fărcășanu este extrem de indulgentă cu elevii care au probleme, care se droghează sau au probleme cu disciplina, ținându-le în mod ostentativ apărarea. A mușamalizat cazurile extrem de grave de frica ISJ-ului și a presei. Este o persoană labilă psihic, cu probleme emoționale grave, căreia nu i se potrivește o funcție de conducere. Se pare că nici din punct de vedere moral cei doi directori, nu sunt tocmai ok, având relații ce întrec limita unei simple prietenii. Există o vorbă: peștele de la cap se împute. Ce a făcut echipa managerială? Nimic! Singura lor problema este “să nu se afle”. Nu au cerut ajutorul specialiștilor, a psihologilor, a ISJ-ului, a instituțiilor abilitate în acest caz. Colegiul nostru de renume din județ a devenit colegiul de “drogați”. Suntem multe cadre didactice nemulțumite, dar directorii merg mai departe ca și cum nu se întâmplă nimic, susținuți doar de prietenii de familie și de cumetriile de la locul de muncă. Poate ISJ-ul se autosesizează în acest caz. Directorii nu au soluții și nici nu caută. Ei trebuie doar să dea bine, nu să rezolve problemele. Cei afectați cu adevărat sunt profesorii, adevărați profesioniști din acest liceu și elevii noștri foarte buni și conștiinciosi”.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.