200 total views

Alegerile pe care le facem influenţează calitatea relaţiilor cu noi înşine şi cu ceilalţi şi ne afectează starea de dispoziţie şi modul în care ne vedem pe noi înşine. Orice acţiune determină apariţia unei reacţii de aceaşi amplitudine, dar de semn opus, aceasta fiind legea cauzei  şi efectului. Nimic nu trece neobservat, chiar dacă încercăm să ne pşcălim spunându-ne că acţiunile noastre nu au nici o importanţă , mai ales când ştim că nu ne vede nimeni.

Toate alegerile noastre au o influenţă asupra viitorului. Privind la oamenii care au realizat ceva important la nivel mondial, observăm că toţi au adoptat acţiuni pline de curaj şi au luat decizii  cu claritate, certitudine şi hotărâre. Ei s-au educat în a lua nişte decizii care, nu întotdeauna, erau uşor de luat. Acţiunile întreprinse de ei, le-au alimentat forţa vitală, ţelurile propuse şi visurile lor astfel, de câte ori luăm o decizie care nu corespunde dorinţelor  inimii noastre, ne îndepărtăm de ceea ce spunem că dorim de la viaţă şi ne blocăm forţa vitală, acea forţă unică, ce ne ţine în viaţă atât din punct de vedere spiritual cât şi fizic. Punând întrebări potrivite şi făcând alegerile  potrivite, ne alimentăm forţa vitală.

Fiecare din noi are o flacără internă care este păstrătoarea forţei noastre vitale şi fiecare alegere făcută aduce mai multă forţă, aprinzându-ne şi hrănindu-ne flacăra sau diminuează această forţă, micşorând intensitatea flăcării şi reducându-i puterea. Dacă focul interior este viu, ne simţim puternici şi avem curajul să spunem adevărul sau umilinţa de a cere ce ne trebuie. Posedând o flacără sănătoasă, avem minţile pline cu imagini clare şi cu inspiraţie, cu tăria de a ţine cont de visele noastre şi de a le urma. Alimentând focul din interior, putem vedea cu claritate şi putem acţiona fără să ne abatem din drum. O flacără puternică ne împinge spre stări de conştiinţă mai înalte, acolo unde se află iubirea de sine şi libertatea emoţională , în timp ce, dacă flăcările sunt mici, devenim vulnerabili, firavi şi slabi, suntem temători şi ne îndoim de propriile noastre puteri. Dacă flăcările nu sunt îngrijite şi hrănite , atunci căutăm cu disperare împlinirile în lucrurile din exteriorul nostru, încetând să mai comunicăm cu ceilalţi şi fiindu-ne teamă că nu merităm să fim iubiţi şi fericiţi. Când flăcările noastre sunt slabe, neavând un sistem defensiv, apt să lupte cu lipsa de apreciere faţă de propria persoană, aşteptăm ca alţii să ne alimenteze focul, care fiind slab, cade pradă dialogurilor negative continue care se infiltrează în minţile noastre. Foarte important de ştiut este faptul că starea şi intensitatea focului nostru , îi afectează şi pe cei din jur. O flacără mică provoacă îngrijorare şi obligaţia de a avea grijă de un foc pe cale să se stingă, în timp ce o flacără intermitentă impune modalităţi pentru a o revitaliza. Asta pentru că , un foc ce abia pâlpâie nu-l putem lăsa nesupravegheat dacă vrem să-l menţinem aprins pentru că riscă să se stingă, în timp ce, o flacără sănătoasă, arde strălucitor, se-nalţă spre cer şi are putere să rămână aprinsă chiar dacă vântul bate în rafale.

Flăcările noastre interioare trebuie îngrijite şi protejate  pentru că ele sunt esenţa noastră, forţa noastră vitală, spiritul nostru şi păstrătoarele divinităţii noastre. Alegerile, pe care noi le facem ne influenţează comportamentul şi acţiunile. Astfel, fiecare alegere, ori pune lemne pe focul nostru interior, ori îl stropeşte cu apă, diminuându-i forţa. Pentru a străluci în toată lumina noastră, în primul rând, trebuie să ne menţinem focul interior –forţa noastră vitală – cât mai puternic.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.