312 total views

Autoritățile locale vinovate de un grav accident?!

Un nou grav accident pe trecerea de pietoni din fața școlii nr. 4, din zona 1 Mai, pentru că semaforul este oprit. Și deși s-a adus la cunoștință autorităților locale despre pericolul existent, până la această oră nimeni nu a luat măsuri. La noi, ca de fiecare dată, mai întâi trebuie să moară cineva și abia după să se ia atitudine și să se rezolve problemele existente și atenționate autorităților spre rezolvare. Autoritățile se fac vinovate și de faptul că așteaptă să treacă 30 de zile, conform legii, pentru a răspunde anumitor solicitări și nu țin cont de importanța conținutului și astfel să prioritizeze rezolvarea cererilor/petițiilor.


„Sunteți niște criminali!!! Acum a avut loc un accident cu victime pe trecerea de pietoni din fața școlii nr. 4!!! Când spun CRIMINALI MĂ REFER LA CEI CARE AU LUAT DECIZIA DE A SCOATE DIN FUNCȚIUNE SEMAFORUL INTELIGENT!”, scrie Țigaret Bogdan pe pagina sa de facebook, în urma aaccidentului rutier.


Pe data de 5 octombrie 2018, Țigaret Bogdan, președinte al Centrului pentru Prevenirea Accidentelor de Circulație și de Muncă, a depus două adrese, una la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și una la Inspectoratul Județean de Poliție, și astfel atrăgea atenția autorităților locale că treversarea trecerii de pietoni din fața școlii nr. 4 (în a cărei vecinătate se află Colegiul Economic dar și cele două instituții – IPJ Vâlcea/S.R.I.) a devenit extrem de periculoasă și că o elevă deja fusese accidentată.

Semaforul din fața școlii nr. 4 nu funcționează pentru că „ se justifică scoaterea lui din funcțiune prin faptul că se fluidizează traficul, dar dacă semaforul ar fi verde la mașini sau intermitent, mașinile ar circula la fel. Doar că în cazul în care un pieton dorește să traverseze strada acționează butonul și automat mașinile opresc. Accidentul de astăzi a vut loc pentru că pietonul degeaba a acționat butonul că semaforul nu avea cum să-și schimbe culoarea, fiind oprit. Menționez că, atenție!, semaforul a fost montat pentru siguranța pietonului. Deși șoferița avea viteză, dacă semaforul funcționa aceasta vedea culorile și clar încetinea, dar cum acesta nu funcționează nu a luat în calcul trecerea de pietoni trecând cu viteză. Vina este clar a șoferiței, dar și a celor care au ordonat oprirea semaforului, în speță, autoritățile locale”, susține Țigaret Bogdan.

Cererea adresată Primăriei Râmnicu Vâlcea și IPJ Vâlcea

„Astăzi am depus două adrese, una la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și una la IPJ Vâlcea în care “aduc la cunostinta faptul ca TRECEREA DE PIETONI situata pe strada Calea lui Traian in imediata vecinatate a intersectie strazilor Calea lui Traian cu Bogdan Amaru, TRECERE DE PIETONI in a carei vecinatate se afla Colegiul Economic cat si doua institutii importante IPJ Valcea si S.R.I, TRAVERSAREA acestei TRECERI DE PIETONI a devenit extraordinar de periculoasa, o eleva a fost deja accidentata. Totodata tin sa va aduc la cunostinta ca majoritatea elevilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani ce locuiesc in blocurile din partea de SUD a orasului, zona cunoscuta ca si Lenin Sud, sunt elevi ai Scolii Generale Nr. 4 si folosesc aceasta trecere de pietoni pentru a ajunge la scoala.Astazi 05.10.2018 nu a fost niciun agent pentru a asigura buna desfasurare a circulatiei pe TRECEREA DE PIETONI in intervalul 07:30-08:20, intervalul in care se inregistreaza unul dintre cele mai mari valori de trafic pietonal, MAI MULTI PARINTI ADUCANDU-MI LA CUNOSTINTA FAPTUL CA ASTAZI ERAU SA SE INTAMPLE MAI MULTE ACCIDENTE DIN CAUZA NEACORDARII DE PRIORITATE DIN PARTEA CONDUCATORILOR AUTO IN TIMP CE PARINTII ISI DUCEAU COPIII LA SCOALA TRAVERSAND CORESPUNZATOR PE MARCAJUL PIETONAL. Va solicit pe aceasta cale PUNEREA IN FUNCTIUNE A SEMAFORULUI DEJA EXISTENT, semaforul fiind unul “INTELIGENT” ce este actionat doar prin simpla apasare a unui buton de catre pietoni DOAR IN MOMENTUL IN CARE SUNT PIETONI si acest semafor sa nu alterneze singur culorile intrucat aceest lucru, alternarea automata a culorilor semaforului in urma unei programari prealabile, va duce la blocarea traficului auto, lucru deja dovedit in alte incercari de acest gen sincronizarea culorilor semaforului fiind inexistenta intre sensurile de mers Sud-Nord si Nord-Sud.

In speranta ca veti da curs acestei solicitari, astept raspunsul dumneavoastra intrucat stiu ca interesul tuturor este acela de a se reduce numarul accidentelor.”

Acest articol este o sesizare publică în atenția IPJ Vâlcea și solicităm astfel un punct de vedere oficial cât mai urgent posibil.
Cine și de ce a ordonat oprirea semaforului din fața școlii nr. 4?
De ce nu se iau în calcul, cu prioritate, sesizările care expun în conținutul lor un pericol pentru populație?
Este vina Poliției pentru accidentul de astăzi?

SEMAFORUL CARE, DIN ORDINUL AUTORITĂȚILOR, NU FUNCȚIONEAZĂ!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.