196 total views

…în condițiile în care bugetul local al municipiului, în urma unei/unor hotărâri judecătorești ce conține/conțin sume colosale de achitat către Romprest, riscă un potențial impact negativ. Și atunci, se cere de urgență o examinare profesională cu scopul de a exprima o opinie responsabilă și independentă în raport cu un anumit standard.

Audit extern pentru părțile contractuale!

Este imperios necesar un astfel de proces prin care persoane competente vor evalua și-și vor forma o opinie asupra gradului de corespondență între cele observate și anumite criterii prestabilite. Solicităm un control de tip audit care să nu asigure echilibrul, ci doar să verifice dacă au fost întrunite condițiile necesare pentru a se păstra serviciul de salubritate local cu actualul operator, să instrumenteze stăpânirea dezordinii, pentru că este un haos total contractul și binențeles să evalueze gradul se securitate și riscurile. În cazul în care, controlul profesional de tip financiar al achiziției făcute, de administrația locală,este unul de natură penală, se impune, tot de urgență, cercetarea celor care au luat decizii pentru întocmirea caietului de sarcini, cei care au semnat, cei care în Consiliul Local au aprobat și astăzi se face efectiv jaf în bugetul local. Toți să răspundă în fața organelor de cercetare. Facem o precizare – în urma numeroaselor articole i-am acuzat pe cei care au contribuit la delegarea serviciului de salubritate și pe cei care continuă să aprobe în mod repetat solicitările nejustificate ale operatorului Romprest, dar nimeni nu a avut nici cea mai mică reacție. Poate acum vor avea!

Când municipiul a beneficiat de serviciile operatorului Urban situația era așa:

– primăria avea de primit bani de la Urban;
– primăria avea stație de sortare fără să aloce un leu ( investiția 100% a Urbanului);
– primăria primea deșeurile reziduale la depozitul Fețeni;
– era curățenie în oraș iar oamenii erau multumiți.

Acum, când serviciul de salubritate îl gestionează Romprest situația este așa:

– primăria are de plătit despăgubiri care pot ajunge la 4 milioane euro;
– primăria are preț mare, dublat în ultimul an, pentru cetățenii și firmele pe care îi reprezintă;
– primăria a dat stația de compost Romprestului pe … nimic;
– primăria suportă 1,5 milioane lei refacere depozit Fețeni din cauza nedepozitării deșeurilor acolo;
– e mizerie permanent în oraș iar toți utilizatorii sunt nemulțumiți.

Afaceri marca “Matei-Gutău” !

O vorbă din popor spune așa – ”și cum toate pe lumea asta se plătesc…” – și cei care fac astăzi jaf în bugetul local, cu siguranță vor plăti! Solicităm un audit extern, să fie verificate ambele părți contractuale! Acest control profesional – numit AUDIT – poate fi efectuat de Curtea de Conturi, ANAF, Parchet, DNA…Doar așa Mircia Gutău ne mai poate demonstra că nu are nici cea mai mică înțelegere cu Romprest!

Gutău a dat astăzi  1,1milioane lei din buzunarul nostru în buzunarul Romprest!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.