317 total views

Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul”, astăzi, 25 septembrie 2015, va fi gazda unui eveniment de marcă al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea şi anume, a Workshopului naţional cu participare internaţională “Managementul Tritiului”, ediţia a VII- a.

ICSI

Ediţia a VII-a a Workshopului, are ca scop prezentarea celor mai recente realizări pe plan naţional şi pe cât posibil şi internaţional, a rezultatelor cercetării efectuate în cadrul Programelor Uniunii Europene – direcţia EURATOM cu privire la tehnologiile nucleare; prezentarea programului de implementare a unităţii de detritiere a apei grele de la CNE Cernavoda, realizarea schimburilor de idei, de informaţii ştiinţifice între participanţii la workshop din ţară şi străinătate şi strângerea legăturilor ştiinţifice dintre cercetători şi specialişti atât pe plan intern cât şi pe plan extern.

Un loc aparte în motivaţia organizării workshopului “Managementul Tritiului” îl ocupă existenţa în cadrul INC-DTCI-ICSI Rm. Vâlcea a “Instalaţiei – Pilot Experimentală pentru Separarea Tritiului şi Deuteriului”, ca obiectiv de interes naţional, cu puternice implicaţii în dezvoltarea energeticii nucleare din România.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.