705 total views

Din data de 5 noiembrie 2018 Iana era împuternicit șef IPJ Vâlcea de pe funcția de adjunct la municipiu.

Iana Cosmin, cel care până astăzi a ocupat, fără ca meritele să-l reprezinte, funcția de șef peste IPJ Vâlcea, a ținut ascuns concursul pe care l-a dat pentru ocuparea funcției de adjunct șef poliție municipiu reședință la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea din cadrul IPJ Vâlcea, concurs susținut în data de 5 noiembrie 2018.

Mass-media locală a promovat cam toate examenele importante care au avut loc, dar despre concursul pe care Iana l-a susținut, nici măcar un rând. De ce? De știut clar s-a știut! Cineva a dorit ca acest lucru să râmână secret, concursul fiind „mânărit”…Mai mult, toți din poliția vâlceană știau că Iana s-a titularizat pe postul de adjunct la municipiu să nu rămână…de căruță…

În opinia noastră, Iana a jucat mișelește și aici, anunțul pentru concurs fiind scos exact în ziua când el și-a luat concediu, apoi tot el își semnează și aprobă tematica, bibliografia, dar și comisia de evaluare care a fost constituită din, atenție!, subalternii pe care îi avea. Deci, Iana a fost evaluat de subalternii lui și în nici un caz de o comisie întocmită, așa cum era normal, de către IGPR și asta pentru că tot el se pare că nu a anunțat concursul.

Totuși, ne întrebăm cum a trecut de testarea psihologică susținută, în data de 23 octombrie 2018, la Centrul de Psihologie din cadrul M.A.I., dacă nu a anunțat concursul. Să înțelegem că M.A.I. „a închis” ochii și i-a dat lui Iana mână liberă să-și facă concursul și să fie evaluat de subalternii lui, adică de oameni mai slabi? Că așa se presupune când ești pe o funcție sub șef, că ești ceva mai slab decât șeful cel mare și nu ai cum să-l evaluezi. Evaluarea trebuie să o facă mai marii tăi, în speță cineva din M.A.I.., adică cineva mult mai deștept decât șeful IPJ Vâlcea – Iana Cosmin – care s-a promovat singur. M.A.I. aici poate ar trebui să vină cu o explicație, să ne spună dacă este ilegal ceea ce Iana a făcut, că imoral și josnic este clar.

Și uite așa pe furiș Iana se titularizează pe funcția de adjunct la municipiu, știind că urmează concursul pentru funcția de șef la județ, concurs la care el nu s-a putut înscrie pentru că nu întrunește condițiile de participare, funcția dându-i-se politic și atât. Și de astăzi șeful lui este Neghină Christian – șeful Poliției Municipale.

O ciudățenie care a existat în creierul lui Iana a fost aprobarea de către acesta a întocmirii tabelelor cu rezultatele finale la concursurile organizate, într-un mod diferit de alte instituții, tabele care conțin – nr. crt., nota, observații și binențeles candidatul care, atenție!, are doar un cod și nu un nume cum este normal și cum procedează toate instituțiile. Am făcut o verificare dând o tură pe site-urile altor instituții, iar rezultatele concursurilor conțin aceleași înscrisuri, doar că în căsuța candidatului este trecut numele, ceea ce la Poliția Vâlcea nu găsim.

Iana, mai cu moț și ca să ascundă titularizarea, menționează în căsuța numelui – „cod candidat, în vederea informării publice în acord cu prevederile Regulamentului UE nr. 679/2016”, pentru că domnia sa nu a înțeles această directivă care se aplică, într-adevăr, din 28 mai 2018 și în România, dar care nu face referire la numele unei persoane de a nu fi menționat într-un tabel ce conține rezultatul final al unui concurs. Este cât se poate de evident că Iana a aplicat această metodă special pentru a nu i se vedea numele lui atunci când se va declara singur câștigător. Numele, domnule Iana, nu reprezintă date cu caracter personal, iar cum ați definit dvs câștigătorii de concursuri – 01, 02 ori 001,002 etc – demonstrează ce „cap sec” sunteți și cât de golănesc activați. Rușine! Nu înțelegeți o simplă directivă europeană, dar vreți șef peste tot și toți.

Domnule Iana, ce s-ar întâmpla dacă toate actele administrative de la CL ori CJ ori alte instituții nu ar mai conține numele celor implicați? Consilierii ar vota pentru un 001, 002 ori 007…pe bune?

Articolul pe care l-ați citit vine în urma faptului că astăzi șeful Poliției Drăgășani – Cătălin Comănceanu a câștigat concursul pentru funcția de șef al IPJ Vâlcea, concurs ce nu a mai fost câștigat de aproape 10 ani de zile, toți șefii fiind împuterniciți, nici unul titularizat pe post în urma unui concurs. Comănceanu a susținut concursul la Inspectoratul General al Poliției Române și menționează, aceiași mass-media locală care nu a scris un rând despre concursul dat de Iana deși știa, că a fost foarte bine pregătit, deși cam toată lumea știa că el va lua, dar ne abținem de la alte comentarii.

Pentru că articolul este întocmit după orele de program ale domnului fost șef de poliție – Iana Cosmin – și nu i-am solicitat în acest sens un punct de vedere cu privire la concursul pe furiș, dacă sunt obiecții, vă transmitem că puteți să ne remiteți un drept la replică, dar cu rugămintea ca acesta să fie semnat cu numele dvs și nu cu cod 001…

….cred că pe salopetele pușcăriașilor mai vedem aceste însemne..:))

Ca o încheiere, mulți speră că acum s-au terminat de tras sforile prin IPJ Vâlcea de către oamenii politici/afaceri & co.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.