287 total views

Hoția și Prostia sunt singura piedică în calea evoluției și dezvoltării orașului și județului nostru, nu lipsa finanțărilor, nu lipsa oamenilor calificați, nu poziția geografică sau greaua moștenire. Nici măcar vremea nu poate fi o piedică în calea dezvoltării noastre.

Hoția și Prostia și-au dat mâna și fac mai mult rău decât toate cele de mai sus la un loc. Un articol publicat astăzi, în ziarul Obiectiv din Brăila, ne-a atras atenția și ne-a făcut să realizăm cum trec pe lângă noi oportunități de îmbunătățire și dezvoltare din cauza Hoției și Prostiei.
În articolul cu pricina, prezentat mai jos, se face cunoscută o investiție a firmei Brai-Cata, la Brăila, într-o stație de sortare a deșeurilor, investiție în valoare de 5 milioane lei. Nimic special puteți spune. Dar dacă ne uităm puțin în urmă, la noi, vedem că aceeași firmă, Brai-Cata, a fost declarată neconformă la licitația din 2015 de la Râmnicu Vâlcea. Cu alte cuvinte, Matei, Vîrlan, Feroiu, Cazan et Compania, au făcut tot posibilul să elimine această firmă din competiție, chiar dacă a avut cea mai bună ofertă, pentru a desemna câștigătoare pe Romprest.
Brai-Cata, firma descalificată de la Râmnicu Vâlcea, ajunge să facă o investiție de 5 milioane de lei la Brăila, unde, din informațiile publice de pe site-ul Primăriei Brăila, firma nu are nicio obligație contractuală pentru așa ceva.
La Râmnicu Vâlcea, Romprest are prin contract obligativitatea să sorteze deșeurile și ne amăgește de aproape doi ani că își face stație de sortare. Acum, mai are numai un an de contract și stația tot nu a apărut și nici nu va apărea!
Mai mult decât atât, Romprest dă Primăria Râmnicu Vâlcea în judecată și cere milioane de lei noi ( zeci de miliarde lei vechi), primește cu girul Consiliului Local Municipal Râmnicu Vâlcea mărire de tarif de 24,49 % și pentru aproximativ 6000 lei/lună ( sub un contract mascat de închiriere a 100 mp platformă betonată), și toată stația de compost Râureni, o investiție de 3 milioane de euro din banii orașului. Această închiriere este exact ce avea nevoie Romprest pentru a nu-și face stație de sortare la Râmnicu Vâlcea și a căra deșeurile în alte zone.
Mai grav este că Hoția și Prostia a fost când s-a încheiat un asemenea contract și continuă acum când sunt tolerați în aceste condiții asupra celor care pot să ia măsuri de îndreptare, dar nu fac nimic și lasă orașul să se afunde în mizerie și datorii.
Ne merităm soarta, noi, vâlcenii cei care stăm nepăsători, permitem toate aceste derapaje și mai mult, să facă ce vor cu viitorul nostru.

Aproximativ așa va arăta investiția de la Brăila de 5 milioane de lei

Citiți aici detalii despre investiția Brai-Cata de 5 milioane de lei 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.