290 total views

Pentru actualul prefect al Vâlcii, Radu Renga, zicala ”La vremuri noi, tot noi!” se potrivește foarte bine. Aceleași tare, aceleași metehne, aceleași atitudini disprețuitoare față de societatea civilă, neînregimentată politic, aceeași privire de sus, tipic comunistă, persiflantă, ca și cum ar spune: ”cine sunteți voi, măi, limbricilor?”, au fost aduse în actualitate odată cu venirea lui.

Radu Renga

Homo sapiens a revenit în fruntea Instituției Prefectului, o instituție PUBLICĂ !!! militarizată excesiv de la Curcăneanu încoace, un alt personaj de tristă amintire, care ne spunea că e liberal și că el nu vrea să plece din prefectură sărac și cinstit ca alții.

În cursul zilei de ieri, ne-am deplasat la Instituția prefectului, în încercarea de a obține o adresă a Romprestului prin care explica situația gestionării deșeurilor, din punctual lor de vedere, dând un ultimatum de două săptămâni Primăriei Râmnicului pentru remedierea problemelor cu care se confruntă. Prin această adresă, Romprest solicită o mediere a prefectului între ei și Primărie, amenințând că dacă această mediere nu se va realiza, ei vor pleca din municipiu.
Am aflat, pe surse, de această adresă și, de circa o săptămână, încercăm să intrăm în posesia ei, pentru a informa opinia publică despre conținut, însă, ”transparența” nu există, instituțiile statului, aflate în slujba cetățenilor, ne-au tratat cu sictir.
O primă încercare am făcut-o la Ana Maria Pătru, purtător de cuvânt la Instituția prefectului, care ne-a spus că nu a reușit să vorbească cu prefectul despre solicitarea noastră, fiind foarte ocupat (cu ce?). Am vrut să aflăm cât de ocupat este reprezentantul Guvernului în teritoriu și după o așteptare de câteva minute, a ieșit Măria-Sa îndreptându-se spre un birou de la etaj. Am vorbit în mers. I-am spus ce ne interesează și ne-a răspuns că se va interesa și va vedea ce e de făcut. Peste alte câteva minute, ni l-a trimis pe Laurențiu Papa, care ne-a spus să facem cerere în baza Legii 544 și o să primim un răspuns, dar în niciun caz nu vom primi adresa care ne interesează. Ne va da răspunsul formulat de prefectură și adresat Primăriei, prin care, probabil, prefectura aruncă pisica moartă în grădina municipalității, spălându-se pe mâini. Dealtfel, acest răspuns a reieșit și din discuția noastră cu prefectul de pe scările instituției, care ne-a spus că ei nu au nicio treabă, că e treaba Primăriei și că au redicționat adresa spre această instituție.
Laurențiu Papa ne-a îndrumat către Romprest sau Primărie, de unde am putea obține cu ușurință adresa respectivă, pentru că de la Instituția prefectului n-o s-o obținem nici în baza Legii 544. L-am întrebat de ce și a ridicat din umeri, repetându-ne faptul că nu putem vedea conținutul ei.
La Primăria Râmnicului, Daniel Ionescu, fost ziarist, de câțiva ani purtător de cuvânt, ne-a pus și el să facem cerere în baza Legii 544, spunându-ne că nu se știe când vom avea răspuns la solicitarea noastră. L-a deranjat faptul că, într-un material publicat recent, l-am lăudat (la propriu) pentru rapiditatea cu care a răspuns unei alte solicitări, tot în baza respectivei legi. Păi, dacă laudele îl deranjează, promitem că nu se mai întâmplă.
Așadar, o adresă a Romprestului a ajuns să fie considerată document clasificat, ascuns cu abilitate de organisme ale statului obligate prin Constituție la transparență, sau de niște funcționari plătiți și de noi să ne pună piedică în activitate. Pentru că ”așa vrea mușchii lor”, roșiți sau gălbejiți, după cum le-o cere culoarea politică a șefului instituției. Sperăm că noile alegeri vor aduce un primar care să nu tremure la comandă politică și care va curăța această instituție PUBLICĂ de relicvele comunistoide, incapabile transformării, adevăratele piedici în calea dezvoltării unui stat democrat.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.