155 total views

Liberalii nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat pentru funcţia de preşedinte interimar. O nouă şedinţă va avea loc luni, la ora 10.00.

Consiliul Judeţean Vâlcea s-a întrunit azi în şedinţă extraordinară pentru a desemna un preşedinte interimar care să-i preia atribuţiunile lui Ion Cîlea, decedat săptămâna trecută. Conform procedurii, cele două tabere ale aleşilor judeţeni, PDS şi PNL trebuiau să facă propuneri şi să se treacă la vot. Pesediştii l-au propus pe vicele Dumitru Persu în timp ce peneliştii, care au majoritate în forul legislativ, au propus amânarea deciziei pentru o şedinţă viitoare. După mai bine de o oră s-a trecut la vot şi propunerea lui Persu “a picat”, cu 13 voturi pro şi 19 împotrivă. O nouă şedinţă extraordinară a fost programată pentru luni dimineaţa, la ora 10.00. Până atunci în Vâlcea este vid de putere.

 Buican nu-l vrea pe Pistol

Deşi are majoritate clară în Consiliul Judeţean, PNL Vâlcea este zdruncinat de o luptă internă între două tabere, una a copreşedintelui Cristian Buican şi alta a vicepreşedintelui CJ, Bogdan Pistol, sprijinit şi de membrii de partid proveniţi din fostul PDL. În acest moment există trei variante de lucru: fie tabăra Buican ajunge la un acord cu tabăra Pistol şi actualul vicepreşedinte PNL al CJ o să fie ales preşedinte interimar, fie Pistol demisionează din funcţia de vicepreşedinte şi atunci PNL face o nouă nominalizare, cel mai probabil Gică Păsat, fie PNL cere revocarea din funcţie a lui Pistol care poate ataca în contencios administrativ decizia şi haosul şi vidul de putere continuă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.