95 total views

Candidatii propusi de Victor Ponta pentru a ocupa functii de ministri au fost validati, marti, in comisiile parlamentare de specialitate, iar ulterior Guvernul Ponta 3 a primit votul Parlamentului.

Pentru noul Guvern au votat 346 de parlamentari, in timp ce 192 au fost impotriva. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Ponta nu a avut insa succes la Cotroceni, de unde a plecat fara a primi acordul ca ministrii sai sa depuna juramantul. Ulterior, intr-o conferinta de presa, Basescu a explicat ce conditii ar trebui sa fie indeplinite ca sa semneze decretele pentru ministri.

Victor Ponta s-a asigurat, luni, ca noul Guvern va fi votat fara probleme, dupa ce UDMR a acceptat sa intre in Guvern cu doi ministri, un vicepremier si 14 secretari de stat, iar grupul parlamentar al minoritatilor a anuntat ca va da un vot favorabil.

Pentru ca Ponta i-a reprosat ca ocupa pozitia de presedinte al Senatului desi sustine ca USL nu mai exista, Crin Antonescu a declarat ca demisioneaza, dar ii cere si lui Ponta sa faca acelasi lucru.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca va numi ministri Guvernului Ponta 3 cand guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe programul de guvernare.

“Punctul meu de vedere e ca voi respecta deciziile anterioare ale CCR si voi numi toti ministrii cand conditiile vor fi indeplinite. Ce am solicitat eu, avand in vedere schimbarea extrem de importanta a structurii de sustinere a Guvernului in Parlament, sa existe un program de guvernare care sa reflecte noua realitate politica si protocoalele convenite intre partenerii din noua majoritate. Nu a fost posibil un asemenea lucru azi in Parlament”, a spus Basescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.