256 total views

Fostul primar Mircia Gutău nu a hotărât sub steagul cărui partid să meragă la alegerile locale din 2016, îi aşteaptă pe liberali până la sfârşitul lunii, aşa cum le-a promis, dar săptămâna viitoare îşi va mobiliza echipa de campanie. Gutău a precizat că nu va avea o campanie agresivă, ci una bazată pe promisiuni şi proiecte realizabile la termene stabilite şi în sumele alocate.

Gutau

Rep. Bazinul dumneavoastră electoral din municipiu este predominant din mediile muncitoreşti sau intelectuale? Şi care va fi mesajul câştigător pentru cei la care aveţi mai puţină trecere?

Nu am un bazin fix. Nu cred că în astfel de catalogări pentru că nu am făcut niciodată diferenţa. Râmnicenii mă vor vota pentru că am făcut tot ce-am promis. Cine are încredere în mine mă va vota din nou. Nu există un mesaj câştigător, ţine de încrederea râmnicenilor în mine. Un lucru este sigur, nu voi face promisiuni false. Voi face promisiuni doar după consultarea prealabilă cu cetăţenii, aşa cum am făcut de fiecare dată. Şi întotdeauna am făcut mai mult decât am promis.

Rep. Consideraţi că Primăria Râmnicului mai poate accesa împrumuturi necesare cofinanţării unor viitoare proiecte europene?

Nu ştiu care este situaţia exactă la Primăria Râmnicului, ce pot să spun este că voi accesa doar proiecte europene cu cofinanţare minimă. Niciodată nu voi accesa proiecte cu finanţare de 50%. Acum, pe proiectele demarate, aş putea face pariu că, cofinanţarea noastră va ajunge la 80%, la ştrandul din Ostroveni, la 30% la proiectul din centru, iar Parcul Zăvoi nu pot să-mi dau cu părerea că nu ştiu ce se întâmplă acolo. Proiectul respectiv trebuia finalizat în 3 luni de zile, că nu sunt cine ştie ce lucrări şi nu e gata nici acum. La Piaţa Centrală, punctul meu de vedere este clar…Piaţa trebuia construită pe acelaşi amplasament, singura obiecţie era să se facă fără parcarea subterană, pentru că acum avem parcarea de la Romarta şi se putea renunţa la parcarea subterană. Proiectul nu e făcut cu finanţare europeană, este din fonduri proprii, şi putea fi oricând schimbat, iar costurile se reduceau cu o treime.

Rep. Cum apreciaţi atitudinea parlamentarilor din cele trei colegii ale municipiului referitor la menţinerea platformei chimice?

Mi se pare ca şi cum nu ar fi fost. Rolul parlamenatrilor s-a redus total. Platforma se salva doar dacă se privatiza din 1990. Sunt adeptul privatizării pentru că nicio societate nu poate rezista doar din subvenţiile de la stat mai ales acum când UE nu permite acordarea acestora. Nu mai suntem de capul nostru. Dacă se privatiza, acum eram mult mai departe. Tot ce s-a făcut nu a făcut decât să-i prelungească boala. S-a dovedit în timp că statul este cel mai prost administrator.

Rep. Cât a pierdut bugetul municipiului prin reducerea activităţii platformei chimice?

Cu toate că pare ciudat, platforma chimică nu a adus foarte mulţi bani la bugetul local, şi mărefer la toată platforma chimică. Veniturile din taxele şi impozitele plătite de societăţile de pe platformă reprezentau doar 20% din totalul veniturilor.

Distribuie

Un comentariu

  1. CU DOUĂ CONDAMNĂRI, CU FURTURI ŞI ÎNŞELĂTORII ORDINARE, CU AVERE IMENSĂ, OBŢINUTĂ PRIN FURT, PRINS CU MITĂ ŞI CONDAMNAT DE DOUĂ ORI, NENOROCITUL ĂSTA VREA DIN NOU LA “BUCATE”. NU ŢI-E RUŞINE, MĂI, MOLDOVEAN NENOROCIT. DU-TE ]N PIZDA MĂTII LA “SÂRMELE” TALE PROASTE ŞI HOAŢE, DERBEDEUL ŞI PUŞCĂRIAŞUL DRACULUI, ACOLO LA CHIŞCA ŞI CURVĂSĂRIA VOASTRĂ.
    CE O SĂ SPUI ÎN CAMPANIE – VOTAŢI PUŞCĂRIAŞUL!!! HAI SICTIR, NEMERNICUL DRACULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.