297 total views

Problema deșeurilor municipale l-a făcut pe edil să se descalifice singur și pentru că acest lucru nu a fost suficient, indirect și-a descalificat și armata de consilieri personali, dar și pe administratorul public, indivizi plătiți degeaba din banii noștri.

Descarcă și ascultă dezbaterea tarifelor nejustificate impuse de Romprest

Proiectul de hotărâre „privind aprobarea tarifelor distincte pentru activitățile serviciului de salubrizare de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea” a fost propus spre amânare chiar de Gutău Mircia, în urma unui expozeu oferit de consilierul liberal Grig Crăciunescu care a observat și de această dată că Romprest iar vrea să bage nejustificat mâna în buzunarul râmnicenilor.

Deși documentația oferită de Romprest ca justificare pentru noile tarife care trebuiesc aplicate de la 1 ianuarie 2019 conform OUG 74/2018 – privind regimul deșeurilor – este una penibilă și duce spre flagrant, lucru observabil de cunoscători și nu numai, ne punem câteva întrebări cu privire la angajații Primăriei: care sunt cei ce aprobă aceste acte ale operatorului Romprest? Ori sunt neavizați ori forțează nota urmărind altceva, pentru că de data asta acești angajați l-au pus pe Gutău, șeful lor, față în față cu penibilul, adică l-au făcut de kko obligându-l să amâne proiectul în loc să-i spună că ce prezintă Romprest pentru mărirea tarifelor este o mare măgărie.

„La momentul de față municipiul Râmnicu Vâlcea se află în top 5 în ceea ce privește prețul la depozitare, având depozitul de la Fețeni unul din cele mai performante din țară ce permite un tarif de 67 lei/tonă, în condițiile în care se propune majorarea cu 30 de lei conform reglementărilor în viguare. Dar, în Sectorul 1 București, Romprest face acest serviciu cu 220 lei/tonă, la noi vine cu 407 lei/tonă. Situația nu este în regulă în opnia mea și cred că trebuie să cerem mai multe date pentru a vedea dacă acestă fișă este corectă, pentru că unele dintre costuri sunt umflate și umflate chiar bine. Propun să amânăm acest punct pentru o dezbatere mai amplă și să ni se prezinte date corecte. Cu alte cu vinte, să avem o discuție pe față cu documentele oficiale și legale pe care CL are dreptul să le ceară, întrucât tariful pe care îl propun este foarte mare în comparație cu ce tarife se practică în țară. Să ne prezintre nota de fundamentare să vedem cum scoate 220 lei/tonă în București și la Râmnicu Vâlcea un minim de 400 lei/tonă, susține consilierul municipal Crăciunescu.

În replică Gutău spune că „pe problema deșeurilor putem vorbi 2 ani. Și eu trebuie să recunosc că nu am găsit o soluție clară 100% cum să colectăm de la o Asociație și nu cred că aveți nici unul, dacă ați avea ați spune concret. Va trebui să începem să montăm camere de luat vederi, să vedem cel care aduce…coboară din bloc…, să-l urmărești… să vezi dacă iasă …va trebui să avem.. nu știu, nu știu care variantă va fi…să ai om la fiecare ghenă în parte să aibă o gândire… est e foarte grea procedura. Aici este vorba de conștiință și de educație care se va face în timp. Și eu aveam preteția ca un reprezentant al Romprerst să vină și să ne prezinte punctul de vedere. Mi se pare o sfidare din partea dvs., (n.r. Gutău se adresează contabilei Romprest care este în sală) să nu vină să prezinte punctul de vedere. În aceste condiții vă rog să fiți de acord să nu votăm acest punct și când se prezintă reprezentantul firmei să fie la ședințele pe comisii… o obligație morală dacă nu și legală”.

Concluzia?

Gutău este depășit de situație, problema deșeurilor îi dă o mare bătaie de cap, iar armata de consilieri personali, considerați o veritabilă interfață a primarului, harnici și buni la toate, pe care o are lângă el și pe care o plătește din banii noștri se dovedește a fi una inutilă. Mai mult, municipiul are și un administrator public care se dovedește, în acest caz, a fi la fel de inutil. Toate acestea ne-au fost servite pe tavă chiar de preaiubitul și mult stimatul primar al Râmnicului – Gutău Mircia.

4.Proiect_de_hot.aprobare_tarife_serviciul_de_salubrizare

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.