236 total views

…iar incompetenții din primărie, pe care îi distrează pe banii noștri pentru că au rezultate deosebite, l-au ascultat fără a sta pe gânduri! Pe față, se încalcă clauzele din contractul nr. 23205 din 26.06.2015.

Va trece acest proiect? Dacă da, va primi viza de legalitate?

Pagube materiale și financiare marca Romprest

De când au intrat cu prima roată pe asfaltul râmnicean, Romprest ne-a oferit un balamuc continuu. Am avut și încă mai avem, scandal, mizerie peste tot cât cuprinde, pagube materiale și financiare – stația de compost distrusă de ei, proces câștigat datorită incompetenței existente în administrația Gutău pentru care populația a plătit 1,1 milioane de lei despăgubire pentru persoane inexistente, adică servicii neefectuate dar plătite, vor să le plătim și transportul la București tot printr-un proces pe care l-au intentat părții contractuale, adică Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, deși plătim transportul și în preț. Și pentru că toate astea nu sunt suficiente, acum Gutău solicită consiliului, mut la propriu, să voteze prelungirea unui contract mai mult decât păgubos pentru toată lumea – primărie, cetățeni și societăți private.

Deși mingea este la el, Gutău joacă după regulile impuse de Romprest!

Juridic, conform clauzelor contractuale, prelungirea nu mai este posibilă . Oricine studiază contractul ( îl anexăm noi aici) poate observa și înțelege modul în care poate să existe o prelungire a serviciului de utilitate publică către operator.


Capitolul 4 – Durata contractului
Art.4.1 – (2) „În cazul în care după împlinirea termenului de 3 ani, contractul de delegare ce urmează a fi atribuit de ADI nu a intrat în vigoare, durata contractului va fi prelungită până la intrarea în vigoare a contractului de delegare atribuit de ADI, în condițiile în care proiectul județean privind realizarea sistemului integrat de management al deșeurilor se află în implementare
iar la alin. (5) se precizează:
Prelungirea termenului contractului de delegare în situația prezentată la alin. (2) se poate face la inițiativa delegatarului, cu cel puțin 6 luni înainte de încetarea contractului prin ajungerea la termen.


Să fim pe înțelesul tututor, municipiul la ora actuală se află în situația prezentată la alin. (2), adică SMID nu funcționează și prelungim contractul cu 2 ani până ar putea să fie gata SMID, dar prelungirea o poate face exclusiv delegatarul (Primăria Râmnicu Vâlcea), cu minim 6 luni înainte de încetarea contractului la termen.

Habarniștii din Consiliu Local

Prelungirea, domnule primar Gutău Mircia, nu are nici o legătură cu operatorul, nu este atributul lui, nu el decide, nu el face informarea către delegatar. Consiliul Local, dacă dorea prelungirea, pentru că avem în Consiliul Județean niște incompetenți care de 10 ani nu reușesc să pună un SMID în funcțiune, trebuia să o facă cu minim 6 luni înainte. Dar noi vorbim de un Consiliu Local habarnist, în care anumiți consilieri nu citesc nici măcar ordinea de zi a unei ședințe și niciodată nu au avut ceva de spus în legătură cu vreun proiect, ci „au votat ca oile” de fiecare dată și stau cu mâna întinsă la indemnizație, lună de lună. Ăsta este un Consiliu care face de rușine acest oraș! Un Consiliu care nu știe ce prevede acest contract defectuos pentru populație și implicit pentru administrația pe care o conduceți.
Mai mult, contractul vorbește doar de prelungire și nu specifică dacă se face printr-o adresă pe care Romprest v-a aruncat-o în Primărie, incompetenții au prins-o, și încă o dată v-a prostit. Pentru prelungire, în condițiile prevăzute în contract, trebuia făcut un proiect de hotărâre și pus pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare cu minim 6 luni inainte de expirare, adica de 31.07.2018, ceea ce înseamnă că data limită pentru aprobarea prelungirii contractului era 30.01.2018.

Să nu mai vorbim de numărul de înregistrare pe care îl are adresa – 12.01.2018 – iar dumneavoastră nu ați menționat de ea în nici o conferință de presă, în nici o emisiune unde vă duceți să vă lăudați, nicăieri, deși știți de aceasta din prima secundă de când v-a fost adresată. V-a fost teamă de ceea ce urma și din această cauză ați tăcut. Cu siguranță ați zis…„ Romprest tu fă adresa, noi o înregistrăm să fie cu 6 luni înainte și restul fac eu, Consiliul Local îmi face ghetele”, necitind nici dumneavoastră contractul, domnule primar, să vedeți că inițiativa prelungirii este exclusiv atributul delegatarului și se face cu minim 6 luni înainte de ajungerea la termen a contractului.

Juridic sunteți în afara cadrului legal stabilit prin acest contract. Actele semnate și reglementate între părți la timpul licitației, prin care se stabilea modalitatea de colaborare, contract în care se impun criterii de performanță pe care operatorul trebuie să le îndeplinească, acum se dovedește că acestea sunt zero.
Ori, juridic doar o hotărâre de Consiliu Local poate sta la baza prelungirii și aceea cu 6 luni înainte, nu cu 4 luni. E prea târziu, Gutău Mircia!

Dar ca de obicei regulile și legea sunt pentru noi, populația. Dumneavoastră aveți propriile legi și propriile reguli.

DESCARCĂ DOCUMENTEContract Primarie-Romprest ȘI Proiect de hotarare prelungire contract Romprest – Primaria municipiului Ramnicu Valcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.