494 total views

……girează infracțiunea cu acte în regulă, pentru că el este infractorul șef dovedit care conduce orasul și ce a învățat el să facă îi învață și pe alții. Este clar că nu se dezminte de vechile metehne continuând să facă adminsitrație ca în perioada 2004 – 2010. Deși spune mereu „eu respect legea”, o încalcă cat de des poate!

Nu toți acceptă faptul că Romprest a făcut din platforma chimică OLTCHIM, pe terenul aparținând TMUCB, groapa de gunoi a orașului. Sute de tone de deșeuri acoperă o suprafață de aproximativ 3000 mp, lăsate pe pământ probabil să se „usuce” la soare. Cât timp au fost în chirie în incinta stației de compost de la Râureni, am mediatizat modul de lucru infect pe care aceștia îl desfășurau. Acum, s-au mutat pe platforma OLTCHIM și au adus cu ei același mod infect de lucru.

Cum se încalcă legea!

Romprest, ca să nu mai transporte deșeurile la București și la insistențele lui Gutău Mircia, a adus pe New Recycling să realizeze o stație de sortare. Acesta a venit cu 2 remorci, utilaje pe roți, mobile, care unul toacă gunoiul și altul îl separă pe 2 categorii. Și ne-a pus pe noi, toți vâlcenii, cu aprobarea Consiliului Local, să-i plătim în plus 110 lei/tona pentru sortare. La 93 tone/zi cât este cantitatea zilnică de gunoi în lcea rezultă că vâlcenii îi plătesc lui New Recycling, prin intermediar încasator Romprest, peste 10.000 lei/zi !Adică peste 300.000 lei/lunar.

 

Fără licitație, 3.600.000 lei/an acordate discreționar unei firme care nu are niciun contract cu municipalitatea

Asta este toată „stația de sortare” modernă pe care o tot laudă Gutău Mircia ori de câte ori poate. După câteva luni de activitate, acest New Recycling solicită Agenției de Mediu Vâlcea o modificare la autorizația de mediu, în sensul introducerii de noi coduri de deșeuri și mărirea suprafeței de lucru. APM Vâlcea, ținând cont că la această stație deșeurile sunt aduse de Romprest, care conform autorizație deținute „colectează separat și transportă separat deșeurile colectate din Râmnicu Vâlcea” îi acordă lui New Recycling codurile de deșeuri solicitate, dar îi retrage codul pentru deșeurile amestecate.
Ca s
ă fie clar, dacă firma care îți aduce deșeurile le colectează și transportă separat, cum este posibil ca la stație să ajungă amestecate? Deci, situația este limpede din punct de vedere legal!!!

Întrucât noua autorizație, revizuirea din 3.05.2018, nu îi convine lui New Recycling, pentru că nu mai poate să primească și proceseze deșeuri amestecate, acesta contestă în instanță această revizuire și obține suspendarea ei: „admite cererea formulată de reclamanta SC NEW RECYCLING SRL, Ansamblul Rezidenţial Bellevue Residence, jud. Braşov, în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI VÂLCEA, şi în consecinţă: Dispune suspendarea executării Autorizaţiei de mediu nr. 60/01.11.2017, astfel cum a fost revizuită la data 03.05.2018, emisă de pârâtă, până la pronunţarea instanţei de fond”.

Și spun că nu duc deșeuri amestecate!!!!

Dar surpriza! Prin această autorizație nou emisă, care este suspendată acum, s-a facut și extinderea spațiului de lucru!!! New Recycling contestă codurile, dar folosește spațiul acordat în plus! Păi dacă autorizația este suspendată de ce se folosește spațiul extins?

Pe înțelesul tuturor, New Recycling solicită în contencios administrativ și fiscal suspendare executare act administrativ, adică revizuirea autorizației emisă de APM Vâlcea la data de 3 mai 2018, în care solicită extindere de suprafață și alte coduri CAEN. Dar, la momentul acesta fiind litigiu pe rolul instanței de judecată extinderea pică Mircia Gutău și ca atare protejatul dvs., încalcă legea flagrant pentru că nu are voie să folosească autorizația revizuită, dar cu toate astea el depozitează pe sol pe un spațiu neautorizat. Deci infracțiunea pe mediu este „găzduită” de N.R. și girată de domnia voastră care în conferință jubilați spunând cu un tupeu fantastic și care vă caracterizează: „au câștigat în instanță”. N-au câștigat nimic! Se judecă!

Cum nu se poate mai evident ca pentru Gutău Mircia, Romprest și New Recycling legea este ceva opțional, respectăm numai ce ne convine, iar pentru ce nu, facem tot cum vrem noi. Nu înțelegem de ce instituțiile statului, cu atribuții în domeniu, girează această ilegalitate. Probabil deja în orașul ăsta nimeni nu mai are curajul să-l „deranjeze” în niciun fel pe faraonul Gutău Mircia, indiferent ce ilegalități girează sau face.

Mircia Gutău, ascundeți adevarul în tot ceea ce nu vă convine, fie că este vorba de ADI Salubrizare sau Romprest și mai nou New Recycling. Intenționat faceți acest lucru, știind că în mare parte cetățeanul este clar neavizat pe acest domeniu și trageți speranța ca miciunile să vă fie și crezute. Înțelegeți că specia umană este supusă evoluției și nu involuției așa cum crede domnia voastră.

Din informații sigure cunoaștem faptul că infractorul de mediu N.R. a primit vizita celor de la Garda de Mediu care sperăm sa constate starea de fapt și să aplice prevederile legale, ca pentru orice muritor de rând.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.