438 total views

…pentru că edilul nu suportă să fie contrazis, iar evenimentul unde a folosit de mai multe ori limbajul neadecvat este cel al dezbaterii publice pentru bugetul pe anul 2019, unde cei prezenți au avut ocazia să audă cuvintele jignitoare la adresa unora sau altora. De atunci, și probabil se va continua, se vorbește în urbe despre comportamentul edilului avut la dezbaterea publică.

În comunicatul transmis pentru publicare și care are o încheiere dură pentru primarul municipiului în care i se cere „public să retragă proiectul de buget și să îl repună în dezbatere publică în mod TRANSPARENT pe cel REAL, pe care până acum două zile l-a ascuns”, Gutău este învinuit și de faptul că „consideră orașul feuda sa, condamnând Râmnicul la subdezvoltare și transformând-ul cu acțiunile sale nocive, pas cu pas, prin depopulare, din municipiu reședință de județ într-o comună”.

Comunicat de presă

Dezbaterea publică pentru bugetul Râmnicului, o scamatorie cu cifre și investiții marca Gutău Mircia

În data de 17 aprilie 2019, cu începere de la ora 17.00, în sala de spectacole a Filarmonicii Ion Dumitrescu a avut loc un simulacru de dezbatere publică pe tema bugetului Primăriei Râmnicului pentru anul 2019. În cadrul evenimentului absolut regizat, la care au participat aproximativ 300 de persoane din care mare parte erau angajați ai Primăriei, consilieri locali, consilieri județeni și membri ai partidelor din coaliția PSD-PER aduși pentru a umple sala și a-i susține „ideile” primarului „imaculat” Gutău Mircia, administrația locală a prezentat un proiect de buget care NU AVEA NIMIC ÎN COMUN cu documentul pus în dezbatere publică în data de 1 aprilie, fapt sesizat și de alți cetățeni prezenți în sală. Așadar, au transmis către public un proiect de buget, iar la dezbatere s-au prezentat cu altul. Ca spectacolul acesta penibil să fie complet și să acopere eventualele observații aduse asupra bugetului, atunci când amfitrionii din administrația locală au dat cuvântul sălii, organizatorii au înmânat mai întâi cele 3 microfoane unor persoane care în discursul lor nu făceau nicio referire la proiectul de buget, ci doar mulțumeau „imaculatului” Gutău Mircia pentru realizările sale.

În fapt, atât din documentul transmis publicului, cât și din cel diferit prezentat în timpul așa-zisei dezbateri publice, scamatorul Gutău Mircia demonstrează că nu are nicio viziune pentru vreo direcție spre care să meargă Râmnicul, alocă sume de bani pentru investițiile și dezvoltarea orașului comparabile cu cheltuielile aparatului său propriu, indică singure surse de venituri pentru dezvoltare împrumuturile la bănci și trezorerie, prezintă situații lipsite de transparență stipulând la capitolele bunuri și servicii de milioane de euro fără indicarea destinației acestor bani, batjocorește elevii prin nealocare de fonduri pentru burse însă cheltuiește sute de mii de euro tot pentru bunuri și servicii ale aparatului primarului, disimulează în ce privește fondurile europene vorbind despre peste 100 de milioane de euro în timp ce din buget rezultă puțin peste 1 milion de euro și prezintă drept investiții lucrări cu titulatura de reparații, reabilitări și întreținere.

În timpul acestui simulacru de dezbatere publică i-am adresat primarului Gutău Mircia câteva întrebări referitoare la transparență, la atribuiri directe de lucrări prin D.A.D.P., la capacitatea de execuție a lucrărilor D.A.D.P. pentru sumele alocate acestei instituții, la modul cum vor fi cheltuiți banii publici prinși la capitolul aparat propriu al primarului și la menținerea cifrelor din capitolul venituri la nivelul anilor precedenți, în condițiile în care există excedent de aproximativ 2,2 milioane de euro, s-au majorat semnificativ taxele și impozitele în anul 2018, prin Legea Bugetului a crescut cota repartizată primăriilor din impozitul pe venit de la 43% la 60% și a împrumutat Râmnicul la bănci cu peste 5 milioane de euro. Ca răspuns, refuzând un dialog cinstit și la obiect, Gutău Mircia a ales să adopte o atitudine golănească și un limbaj reprobabil ce demostrează încă o dată că sistemul de reeducare cu care a avut contact nu este unul eficient. Urmare a acestor fapte, sunt îndreptățit să cred că acesta ascunde printr-o scamatorie ieftină de ochii plătitorilor de taxe și impozite lipsa de profesionalism și performanță a administrației actuale și modul cum cheltuiește banii publici, lucruri obișnuite mandatelor sale și taxate penal de instituțiile coercitive, așa cum s-a întâmplat cu locurile de joacă ale copiilor.

Din punctul meu de vedere, iluzionistul Gutău Mircia consideră orașul feuda sa, condamnând Râmnicul la subdezvoltare și transformând-ul cu acțiunile sale nocive, pas cu pas, prin depopulare, din municipiu reședință de județ într-o comună. Din analiza proiectului de buget făcută pe indicatorii importanți evoluției unei urbe veți putea înțelege modul cum acest personaj „gestionează” încrederea locuitorilor și care sunt orientările sale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.