264 total views

cu operatorul de salubritate, Romprest, care a crezut că la Râmnicu Vâlcea poate da aceleași țepe pe care le-a dat altor administrații.

14 noiembrie 2018 zi de „doliu” în curtea Romprest – Râmnicu Vâlcea care a avut convingerea că ne va fura din bugetul local suma de 4.821.097,93 lei, sumă ce putea falimenta orașul. Nu putem decât să ne bucurăm că Romprest pierde în fața administrației vâlcene și tindem să credem, în același timp, că în curând vom vedea niște răzbunări gen..gunoi neridicat ori ceva propuneri „indecente” către executivul local. Pe surse am aflat că Romprest își dădea un procent de peste 90% că va câștiga și își va achita datoriile din banii noștri, către terți, și astfel va ieși la lumină. Despre Romprest, presa națională a scris în 2017, dar și 2018, despre imensele sume pe care le datorează multor administrații din țară. Romprest are deficit financiar colosal, pentru că șmecherii, în general, până la urmă sunt prinși. Instanțele poate au dat câștig de cauză administrației vâlcene și pentru că Romprest a pierdut și în fața multor altor administrații și astfel s-a creat un precedent. E frustrant să pierzi aproape 5 milioane de lei. Doare! Așa-i Romprest? Să îți spunem ceva: banii ăștia nu au fost niciodată ai tăi!

În acest context, îi reamintim primarului Gutău Mircia că trebuie să îndrepte și hoția din ianuarie 2017 când a aprobat creșterea prețului la gunoi cu un calcul, impus de Romprest, la 74.190 persoane în loc de 90.917. Atunci edilul a acceptat ca Romprest să „împuște” aproximativ 17.000 de persoane după care în februarie la următoarea mărire de tarife să ne „învie”, iar operatorului afacerea i-a adus o creștere artificială a tarifului cu 1 leu/persoană pentru toți vâlcenii.

Comunicat Primăria Râmnicu Vâlcea

Primăria municipiului a avut câştig de cauză în faţa Romprest Energy

În urma licitaţiei organizate în anul 2015, s-a încheiat Contractul de delegare nr. 23205/26.06.2015 cu ASOCIEREA S.C. ROMPREST ENERGY SRL şi SC COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A. – lider de asociere SC ROMPREST ENERGY, având ca obiect delegarea unor activităţi componente ale Serviciului Public de Salubrizare în Municipiului Rîmnicu Vâlcea. Potrivit Caietului de Sarcini al serviciului public (care face parte din contract), deşeurile reziduale mixte urmau să fie transportate în vederea depozitării la depozitul ecologic Feţeni, depozit în care sunt primite numai deşeurile care au rezultat în urma procesului de sortare, precum şi deşeurile pentru care tratarea nu contribuie la reducerea cantităţii acestora sau a pericolelor pe care le prezintă pentru sănătatea umană sau pentru mediu şi nici nu pot fi valorificate. Începând cu luna decembrie 2015, prestatorul SC Romprest, nu a reuşit să respecte condiţiile impuse prin contract şi acceptate prin propunerea tehnică, transportând deşeurile la o staţie de sortare din Bucureşti şi facturând municipiului cheltuielile de transport, până în noiembrie 2017 ajungându-se la o sumă totală de 4.821.097,93 lei. Cum Municipiul Râmnicu Vâlcea nu a recunoscut niciodată această cheltuială, prin acţiunea ce a format obiectul dosarului nr. 761/90/2016 al Tribunalului Vâlcea, S.C. ROMPREST ENERGY SRL a solicitat instanţei obligarea municipiului la plata sumei de 1.230.016,93 lei, reprezentând cheltuieli cu transportul deşeurilor colectate de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea până la staţia de sortare/tratare deşeuri Rom Waste Solution SRL de la Chiajna, jud. Ilfov, cheltuieli calculate până în luna august 2016. Prin Sentinţa civilă nr. 355/08.02.2018, Tribunalul Vâlcea a respins cererea formulată de S.C. ROMPREST ENERGY SRL ca neîntemeiată, aceasta fiind obligată şi la plata cheltuielilor de judecată.  Împotriva acestei hotărâri S.C. ROMPREST ENERGY SRL a formulat recurs, iar în timpul judecării recursului, a formulat şi o cerere de strămutare, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins această solicitare. În data de 14 noiembrie, Curtea de Apel Piteşti, prin Decizia nr. 2356, a respins recursul ca nefondat, hotărârea rămânând definitivăAceastă soluţie este foarte importantă având în vedere că dacă SC Romprest ar fi câştigat procesul, Municipiul Râmnicu Vâlcea ar fi fost obligat să plătească suma de 1.230.016,93 lei, plus cheltuieli de judecată, în acelaşi timp, SC Romprest având deschisă calea pentru a solicita şi a obţine restul de sume până la concurenţa valorii de 4.821.097,93 lei pentru care a emis facturi.  În perioada următoare, Municipiul Râmnicu Vâlcea va solicita S.C. ROMPREST ENERGY SRL achitarea tuturor cheltuielilor de judecată ocazionate de acest dosar”.

A SE CITI SI ACEST ARTICOL

DOVADA CĂ GUTĂU A INDUS ÎN EROARE CONSILIUL LOCAL RÂMNICU VÂLCEA!

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.