1,091 total views

Edilul dă mai nou amenzi record pentru construcţiile începute fără autorizaţie de la Primărie

O familie de dezvoltatori imobiliari a intrat în vizorul primarului Mircia Gutău pentru că firma acestora a turnat fundaţia unui bloc de locuinţe, pe Bulevardul Dem Rădulescu nr. 51, fără a deţine autorizaţie de construire emisă de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Cercetarea în amănunt a situaţiei pare ai da dreptate edilului-şef, care a decis săptămâna trecută să amendeze firma SC Cuore Nero SRL cu 80.000 de lei. În ciuda asigurărilor pe care le dau că nu există motive întemeiate de suspiciune şi nu se petrece nimic ilegal, graba dezvoltatorilor imobiliari de a se apuca de lucrare este totuşi suspectă, cu atât mai mult cu cât în zona cu pricina pare a nu fi respectate cel puţin prevederile legislaţiei disciplinei în construcţii ce prevăd limite de distanţă faţă de construcţiile de pe proprietăţile învecinate. În sprijinul acestei teorii vine şi faptul că sâmbătă, 21 ianuarie, funcţionari din primărie şi poliţişti locali s-au prezentat la locul în care a fost turnată fundaţia în urma unei sesizări primite, conform căreia s-ar lucra de zor în continuare, în ciuda ordinului de încetare dat de primărie. Până la urmă, sesizarea nu a fost confirmată, lucru pe care l-a putut constata însuşi primarul Mircia Gutău, care survola “întâmplător” zona tocmai atunci şi pe care l-am surprins în fotografie.

“Sunt curios dacă vor putea să obţine avizele pe o construcție care are deja fundaţia turnată”

“Mi s-a părut de un tupeu incredibil ca un diriginte să se apuce de construcţia unui bloc fără autorizaţie. Adică pe unul care îşi face un balcon, un coteţ, îl amendam şi îl punem să îşi ia autorizaţie, în timp ce alţii toarnă nestingheriţi fundaţii de blocuri, pe Bulevardul Dem Rădulescu. Firma se numeşte Cuore Nero SRL şi am ordonat stoparea lucrărilor. S-or fi gândit că Râmnicul e casă fără stăpân! Îmi permitea legea să-i dau amendă până la un miliard de lei vechi (100.000 de lei noi). I-am dat 800 de milioane amendă, ca să se înveţe minte, iar acum trebuie să intre în legalitate. Sunt curios dacă vor putea să obţină avizele pe o construcție care are deja fundaţia turnată! Vor pune inspectorii aviz pe ceva care este în pământ, fără să vadă ce-i acolo? Ce diriginte de şantier va pune ştampila pe ce-au făcut? Administratorul firmei este o doamnă Paraschivescu”, a declarat Mircia Gutău în cadrul conferinţei de presă susţinută vineri, 20 ianuarie.

Administraţia Gigi Matei, mai îngăduitoare cu aceeaşi dezvoltatori imobiliari

Potrivit datelor înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului (ORC), societatea Cuore Nero SRL (J27/682/2007) este deţinută în acte de Mihaela Gabriela Paraschiv şi a fost înfiinţată în localitatea de origine a acesteia, municipiul Roman, judeţul Neamţ. În 2011, firma a deschis un punct de lucru în satul Stupărei, comuna Mihăești, județul Vâlcea, moment din care în afacere s-a implicat şi Florin Nicolae, soţul (?!?) unicei asociate de la Cuore Nero SRL. Conform ultimelor date financiare raportate, la 31 decembrie 2015 societatea înregistra un profit de 286.243 lei, având trei angajaţi cu contracte de muncă.

În aprilie 2016, pe vremea când primar interimar era Ion Gigi Matei, Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea i-a aprobat aceleiaşi societăţi Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unui bloc de locuinţe D+P+4-6E retras, cu spaţii comerciale la parter, tot pe Bulevardul Dem Rădulescu la nr. 15. La momentul respectiv, documentaţia tehnică a PUD-ului a fost avizată din partea Primăriei Râmnicu Vâlcea de Arhitectul-şef Petre Mihăilă, a directorului executiv Liliana Mihăilescu şi directorului Direcţiei Administraţie, Juridic, Contencios Petre Cazan. Proiectantul clădirii a fost, potrivit documentaţiei ataşate proiectului de HCL pentru aprobarea acelui PUD,  SC Arhinet Plus SRL – arhitect Cristinel Vlad. În prezent, clădirea este aproape finalizată, aşa cum se poate vedea şi din fotografiile noastre.

Om de viaţă, obişnuit cu localuri selecte precum Stefany Club, Florin Nicolae, după cum ne-au mărturisit unii cunoscuţi ai săi care îl alintă “Icsu”, s-a ţinut departe de presă până acum. O atitudine similară a adoptat şi soţia sa, Mihaela Gabriela Paraschiv. Convinsă cu greu să schimbe câteva cuvinte cu noi, ea a insistat că nu are de făcut nicio declaraţie publică, nu consideră incorectă amenda, ci exagerat cuantumul. În condiţiile amenzii decise de primar, nici aprobarea PUD-ului acestei investiţii nu a mai apărut pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL Râmnicu Vâlcea din 31 ianuarie a.c..

Asemănările cel puţin parţiale cu situaţia din 2006, când Mircia Gutău a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi fost complice la luare de mită pentru emiterea unei autorizaţii de construire şi a fost şi condamnat din cauza asta, ne obligă să considerăm cazul bizar şi să îl observăm cu atenţie în continuare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.