246 total views

Faptul că Gutău e un tip expansionist, o ştie toată lumea. De asemenea, se cunosc mijloacele expansiunii cât şi scopul. Buican a băgat pe dracu-n casă şi a reechilibrat mai mult decât trebuia balanţa PDL-ului în interiorul PNL-ului. Spun aceasta deoarece, Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea a validat prin vot, săptămâna aceasta, candidatura lui Mircia Gutău la funcţia de primar al Râmnicului. Dar, ce a spus Gutău în şedinţă, este de-a dreptul alarmant, sfidător, provocator şi chiar ameninţător:

„ Eu nu aveam nevoie de PNL în acest context, ci PNL de mine!”

foto/voceavalcii.ro

Gutau, Buican

Cum traducem asta?…Simplu! Gutău le-a spus liberalilor, că el e mai bun decât toţi liberalii la un loc, că nu îi păsa dacă îl votau sau nu, că poate pleca oricând şi că dacă cineva nu e cuminte, s-ar putea să fie daţi afară din partid împreună cu fostul lor şef de până acum, Cristian Buican.

Buican a fost umilit de Gutău

La auzul acestor vorbe, liderul judeţean Buican (adică fostul lider judeţean Buican) nu a avut nicio reacţie şi nici un PNL-ist nu a avut nimic de spus. E clar. Au înţeles toţi cine e şefu!

Laşitatea liberalilor

Mulţi membri din BPJ al PNL Vâlcea nu au fost prezenţi la această şedinţă, chipurile şi-au exprimat un vot negative. În fapt, nu a fost altceva decât laşitate, aceştia neavând curajul necesar de a-l înfrunta direct pe Gutău. Se pare că liberalii au totuşi doi curajoşi, Mihaela Andreianu şi Gheorghe Ioniţă.

Complicitatea lui Gorghiu şi Blaga, cu Buican

Ce a declarat Buican în cadrul aceleiaşi şedinţe? „Mi-am asumat în faţa conducerii naţionale a partidului, această candidatură, pentru că mi-am asumat şi obiective foarte importante cum ar fi, câştigarea funcţiilor de preşedinte al CJ Vâlcea şi primar al municipiului reşedinţă de judeţ, pentru PNL, la alegerile locale de anul viitor. În cazul neîndeplinirii acestor obiective, voi pleca şi eu din funcţiile de conducere”. Ce ne spune Buican?…Că şi-a asumat în faţa conducerii naţionale a partidului această candidatură? Să înţelegem că Blaga şi Gorghiu sunt de acord cu acest lucru? Să înţelegem că declaraţia lui Gorghiu, „că doar peste cadavrul ei va candida Gutău la Vâlcea” (a se vedea Agerpress) este una mincinoasă şi în fapt, ea e complice cu Buican? Dintre Gorghiu şi Buican, îl cred pe Buican… Fără acceptul conducerii centrale, Buican nu îşi asuma această candidatură. De altfel, Gorghiu şi Blaga puteau rezolva această problemă printr-un singur telefon, ceva de genu…”Buicane, vezi mă, că ai luat-o pe arătură!” Dar, Gorghiu şi Blaga nu au telefoane şi nici nu se întâlnesc cu Buican în Parlament. Este foarte clar că Buican nu a făcut de capul lui şi că Gutău i-a fost băgat cumva pe gât.

Este trist că “marele PNL” nu a reuşit, la Vâlcea, să se resusciteze decât cu un pedelist, care a avut de două ori ciocniri cu legea pentru acte de corupţie. Este clar că, partidul urmaşilor Brătienilor la Vâlcea este o adunare de figuri de yesmeni, incapabili să ducă o luptă politică decât sub pulpana unui “tătic” ocrotitor, de exemplu – Ion Cîlea în 2012, Mircia Gutău în 2016.

Dar de ce spune Buican că vrea preşedenţia Consiliului Judeţean şi nu vrea să aibă majoritatea consilierilor în consiliul judeţean? Să fie doar o chestiune de nuanţă? Să cunoască cumva faptul că PNL-ul e undeva la 30-32% în Vâlcea? În aceste condiţii, PNL-ul poate obţine în jur de 10 consilieri judeţeni. Ori pentru majoritate, în viitorul Consiliu Judeţean are nevoie de 18. Diferenţa de 4 consilieri de unde o ia? De la PSD-ul tăcut al lu’Costi Rădulescu? Să înţelegem, că PNL-ul poate obţine majoritatea în CJ, numai făcând o alianţă cu alt partid?

Cel mai mare adversar al lu’Gutău

Conform sondajelor PNL apărute în presă săptămânile trecute, pe primul loc cu 42 de procente se situa Gutău, pe locul doi, cu un procent de 30% , se situa alt candidat, 15% Romeo Rădulescu şi 13% Gigi Matei. Rezultă că cel mai mare adversari (outsider) este un alt candidat, nu Romeo Rădulescu. Asta e chiar prea de tot. Nu spun că nu există o anumită doză de adevăr, dar cred că cel mai mare adversar al lui Gutău este Buican şi facebook. Am să explic de ce. Gutău, a avut o presă favorabilă chiar şi după ce a ieşit din puşcărie, dar brusc, subit şi dintr-o dată, presa s-a pus “în capul” lui. Sunt convins că multora din presă care îl lovesc pe Gutău le pare rău dar, setea de răzbunare a presei este atât de mare faţă de Buican încât acum, toată presa, îl loveşte şi pe Gutău. Controlul ANAF e de vină Buicane! Facebook, cel mai de temut adversar al lui Gutău, a început să-şi facă treaba. S-au creat tot felul de grupuri anti Gutău şi lumea parcă a înebunit încă de acum.
Ce a rezolvat facebook până acum? A schimbat ierarhia sondajului PNL. În ultima săptămână, s-a facut un sondaj, în municipiul Râmnicu Vâlcea (telefonic) şi outsider-ul lui Gutău nu mai este “alt candidat”, ci chiar Romeo Rădulescu. Procentajele arată ceva de genul – Gutău 35%, Romeo Rădulescu 27%, Gigi Matei 13%, alt candidat 25%. În două săptămâni, Gutău a pierdut 7% şi Romeo a urcat 12 procente. Se pare că Romeo Rădulescu e un adevărat Klauss.

De ce tace PSD-ul?

Tăcerea lor îmi spune multe. De exemplu, îmi spune de ce Persu e încă vice la judeţ, frate-su lu’ Costi director pe la o decocentrată şi altele şi altele. Unii dintre membrii marcanţi ai PSD, se limitează la faptul de a fi un adevărat calendar istoric, un fel de Adrian Cioroianu care face cu noi pe facebook, “5×5 minute de istorie”. Este şi normal. Personajul, are de unde se documenta, prietenul lui fiind mare şef pe la Biblioteca Judeţeană Vâlcea. Costi Rădulescu, marele (la stat,mic la sfat) preşedinte al PSD, se gândeşte cum să reformeze şi să întinerească partidul şi se pare că a găsit soluţia…a mărit vârsta de pensionare la 80 de ani astfel încât, unii dintre PSD-işti au devenit tineri membrii de partid.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.