149 total views

Edilul a avut și încă are toate pârghiile necesare să rezilieze cel mai păgubos contract făcut vreodată de administrația locală cu aprobarea Consiliului Local, dar interesele ascunse au se pare o miză foarte mare. Sigur că nu știm ce se ascunde în spatele înțelegerii Romprest – Gutău, dar putem bănui.

Zilnic citim în presa națională sau locală a altor județe că Romprest trebuie să dea banii înapoi în urma controlului Curții de Conturi, că a șantajat, că a dat mită și multe altele, multe articole de acest gen preluate și de publicația noastră. Un alt articol, din 2016, ne informează că europarlamentarul Adina Vălean împreună cu soțul, Crin Antonescu, în urma unui denunț la DNA Ploiești, au achiziționat un apartament de lux pentru care au plătit jumătate din valoarea sa de piață, restul sumei fiind plătită de către compania Romprest. Deci, iar Romprest! În urmă cu o săptămână am citit într-o altă publicație națională că în luna mai a acestui an în Consiliul de Administrație de la Romprest a fost desemnat vicepreședinte un anume Adimi care este investigatorul DNA de la Romprest și care a început să caute oameni din Romprest cărora să le propună protecția DNA Ploiești și chiar a DIICOT, cerându-le acestora să se prezinte ca denunțători la aceste structuri de parchet.

Cine este Romprest…?

…Doar Gutău nu vrea să vadă și să audă. Dacă nu va mai fi săltat pentru mită sau afaceri ilegale cu locurile de joacă, partea cu terenurile încă se cercetează, pentru o posibilă înțelegere cu Romprest se pare că își forțează norocul. Crin Antonescu a acceptat un apartament de lux și a ajuns să dea cu subsemnatul. Gutău ce credeți că a acceptat? Să nu uităm că băiatul edilului și nora au buletine de București. Oare ei în ce apartament stau? Întrebăm, nu dăm cu paru! Stilul operării în administrație al societății Romprest este agresiv de mediatizat. Atătea articole, atâtea ilegalități în activitatea Romprest și Gutău spune că nu are ce să le facă. Spune că e legat de mâini și de picioare. Să nu-l lege la propriu cineva de mâini și de picioare, că prea o cere!

Stare de urgență?

Cât de curând edilul va decreta stare de urgență în Râmnicu Vâlcea din cauza lipsei unei deponii pentru deșeurile menajere colectate de Romprest pe raza municipiului, dacă acestora li se va interzice depozitarea la Chiajna, situație monitorizată personal de edilul sectorului 1București, Daniel Tudorache, anunță PSNews.ro, deoarece capacitatea de depozitare în celule a scăzut îngrijorător de mult.
Râmnicu Vâlcea este municipiul care a beneficiat de finanțare europeană în construirea unui depozit ecologic (Depozitul Fețeni) de deșeuri și care astăzi, din cauza prostiei fără margini a fostului edil, Gigi Matei și a dușmăniei lui Gutău față de fostul operator, Teodor Florescu, nu este utilizat pentru ceea ce a fost creat. Gigi Matei a interzis societății Urban, fără vreun argument, să mai depoziteze deșeurile colectate la Fețeni, iar Gutău continuă ce a făcut Matei. Astfel, municipiul și județul nu au unde să depoziteze, în timp ce depozitul Fețeni se degradează prin neutilizare pe zi ce trece. Gutău nu lasă la depozit societatea Urban care colectează din județ, iar Romprest, care colectează din municipiu, pentru că nu are stație de sortare nu are cum să-l depoziteze la Fețeni, la depozit fiind acceptat doar rezidualul sortat. Să nu uităm că la ședinta de CL din 14 iulie, s-au aprobat 1,5 milioane lei pentru lucrări de consolidare la depozitul Fețeni, urmare a alunecărilor de teren, un subiect pe care nu l-am uitat și vom reveni cu mai multe amănunte atunci când le vom avea.

Romprest îl conduce pe Gutău!?

Gutău s-a gândit mult dacă abia acum și-a adus aminte că taxa specială pentru salubrizare aprobată în 2015 este mai mică decât taxa de colectare. Astfel, Direcția de Dezvoltare Locală a făcut o expunere de motive privind ajustarea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii fără contract din municipiu. Prin hotărârea nr. 277/28.12.2015 a fost aprobată taxa specială de salubrizare în cuantum de 6 lei/persoană, iar pentru agenții economici 300 lei/tonă, ținând cont de tarifele aprobate prin HCL nr 156/30.07.2015. Ulterior prin HCL nr. 287/26.07.2017, au fost ajustate tarifele pentru prestarea serviciului de salubrizare la sumele de 6,47 lei/persoană și 334,98/tonă/agent economic. Deci, pentru că taxa specială aprobată în 2015 este mai mică decât tariful actual de salubrizare, utilizatorilor fără contract li se va impune, probabil cu 1 septembrie, nu știm exact, o taxă specială de 10 lei/persoană și 380 lei/tonă/agent economic.

În loc de concluzii

Romprest și conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a generat, prin derularea ilegală a contractului de salubrizare pe raza municipiului, bugetului local următorul prejudiciu:
Calcule cu aproximație
7.304.000 lei pentru Primăria Râmnicu Vâlcea
1.200.000 lei pentru locuitorii din municipiu
1.660.000 lei pentru instituțiile și agenții economici din municipiu
Paguba produsă de Romprest, cu semnătura primarilor Matei și Gutău, bunurilor municipiului!

Pe această temă vom reveni cu un articol special!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.