226 total views

Gutău a cumpărat terenuri, în valoare de 600.000 lei, pentru parcări și locuri de joacă, dar de cei 1500 de elevi care își așteaptă bursele, A UITAT! Deși are doi copii și trei nepoți, este total dezinteresat de copiii vâlcenilor prin tăierea drepturilor școlare în urma rezultatelor bune la învățătură.

 

Elevii proaspăt absolvenți de liceu și-au pierdut speranța în ceea ce privește primirea burselor de merit pentru care au muncit, învățând pe tot parcursul ultimului an de studiu și nu numai. Scriam în luna mai în articolul cu titlul ” Elevii, supărați că nu-și primesc bursele de merit și de performanță” că trebuie lămurite niște lucruri pentru a se stabili exact cuantumul fiecărei burse, acestea fiind de trei tipuri – burse de performanțe, de merit și sociale. Din informațiile pe care le deținem ar fi 1500 de elevi care întrunesc criteriile necesare pentru acordarea burselor. Ei trebuie diferențiați pentru că există niste criterii stabilite de către Guvern, iar bursele care primează sunt bursele de performanță pentru cei care au aptitudini și rezultate excepționale, urmând bursele de merit și cele sociale. În acest sens, este pregătit un material pentru următoarea ședință de consiliu unde sunt stabilite valorile burselor care diferă de la comunitate la comunitate în funcție de posibilitățile bugetului. Deci, analizele se pare că sunt făcute, iar banii se vor vira în ordinea prioritară a burselor, cum spuneam, prima bursă fiind cea de performanță apoi cea de merit și dacă mai rămân bani și cele sociale. La finalul luni se vor aproba, iar la începutul lunii iunie se vor face viramentele către toate unitățile de învățământ, urmând ca elevii în aceeași lună să-și primească mult așteptatele burse”.

Materialul care a vea la bază analiza de care ni s-a facut vorbire și pregătit pentru ședința respectivă a fost se pare doar o intenție care a rămas la și altele. Cum rămâne cu bursele elevilor, domnule primar? Dar dumneavoastră stimați consilieri? Ce știți despre acest subiect? Nimic! Așa cum v-am spus votați ceea ce vi se impune, iar în rest nu existați!

Solicităm public un răspuns din partea executivului local cu privire la alocarea fondurilor necesare către unitățile de învățământ pentru bursele elevilor. Ce s-a întâmplat de aceștia nu-și mai primesc bursele școlare? Ne-ar fi prins bine câteva cuvinte din partea unui director de școală, cum ar fi Cătălin Pană, care este și consilier local sau un consilier local, cum ar fi Adina Dobrete, care este și angajata Inspectoratului Școlar, să ne lămurească în acest sens. Domniile lor sunt prea ocupate să răspundă la telefoanele de serviciu plătite din bani publici.

Așteptăm un răspuns!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.