1,077 total views

…care nu ține din scurt problemele create acum de Nicolaescu pe teritoriul orașului Horezu și nici nu-l amendează. Poliția Locală nu-l sancționează, ci se pare că îl susține. Primarul nu cedează și zilnic face demersuri pentru ca Horezu să nu devină Măldărești. Mai în glumă, mai în serios, spune că dacă Poliția Locală nu-și face treaba se gândește să o desființeze.

foto-8 august 2017

Am dorit, pentru că noi nu lăsăm lucrurile neterminate, să verificăm dacă Nicolaescu și-a golit curtea de gunoaie așa cum i s-a impus de către Garda de Mediu, chiar dacă aceștia fiindcă nu l-au găsit pe individ, au lăsat indicațiile în grija primarului Sărdărescu. În acest sens, ne-am deplasat, iar, în Horezu și am constatat ceea ce bănuiam și anume, gunoiul este în aceeași locație, primăria nu are o bază legală pentru a interveni, iar Garda de Mediu, după expirarea celor cinci zile (4 august) în care magnatul trebuia să igienizeze zona unde a ”parcat” gunoiul,  nici măcar nu a verificat dacă cele impuse au fost duse la îndeplinire.

Sărdărescu nu acceptă încălcarea Legii, iar cine nu se încadrează e liber!  

Nicolae Sărdărescu nu este mulțumit de mișcarea lentă pe care o afișează comisarii de la Garda de Mediu în rezolvarea problemelor create de gunoiul depozitat la doi pași de centrul orașului. Ca atare, astăzi 8 august, edilul a făcut o nouă adresă către GM având în vedere că măsurile impuse lui Nicolaescu nu au fost îndeplinite și să ia de urgență măsurile legale ce se impun. Magnatul gunoaielor, se pare că în Horezu beneficiază de sprijinul Poliției Locale, un serviciu public local condus de o duduie al cărei soț din dotare (vezi declarația de avere și interese – http://www.orasul-horezu.ro/declaraii-20171 ) lucrează pentru acest individ certat cu Legea. Ogrezeanu Daniela – șef  PLH (Poliția Locală Horezu) – astăzi efectiv se milogea de edil să îl mai lase pe Nicolaescu în pace, că nu are și el cu ce să ducă gunoiul, iar când acesta i-a solicitat să facă adresă către Garda de Mediu Vâlcea, deoarece măsurile impuse de aceștia magnatului gunoaielor nu au fost îndeplinite, mai că-i venea să plângă. O informăm pe această duduie că mai aveam puțin și o acuzam de trafic de influență la ce tupeu a afișat. Mai mult, tindem să credem că în secunda doi l-a și informat pe Nicolaescu despre adresele care astăzi au plecat către el. Edilul i-a transmis să-și caute de lucru, pentru că dacă nu-și îndeplinește atribuțiile va desfința acest serviciu public.

În loc de concluzii

Politia Locala deși este un serviciu operativ permanent la dispozitia cetățeanului, pregătită în orice moment de acțiune și intervenție, la Horezu se pare că nu funcționează. Mai mult, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010 a poliţiei locale, această instituţie are atribuţii în domeniul – ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor; circulaţiei pe drumurile publice; disciplinei în construcţii şi al afişajului stradal; protecţiei mediului; activităţii comerciale; evidenţei persoanelor.

Dacă ne oprim la atribuțiile Poliției Locale în domeniul protecției mediului observăm că aceasta controlează respectarea prevederilor legale privind condiţiile de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere şi industriale și verifică ridicarea deşeurilor menajere de operatorii de servicii de salubrizare, în conformitate cu graficele stabilite. În același timp, constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale specifice realizării atribuţiilor, stabilite în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale.

Vom reveni!

foto – 8 august 2017

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.