105 total views

Astazi, 26 martie, incepand cu ora 19:00, Ateneul Roman gazduieste cea de-a doua editie a Galei Twin Art, o initiativa a Fundatiei Hope and Homes for Children Romania, sustinuta de Grupul CEZ in Romania. CEZ se alatura, astfel, prestigiosilor initiatori si parteneri care lupta pentru ca fiecare copil sa aiba o casa si o familie.

Spectacolul va reuni cele mai importante personalitati ale momentului din muzica, pictura, literatura, teatru si film, media si sport din Romania, avand ca scop atat propagarea mesajului HHC de a oferi copiilor o viata mai buna, cat si catalizarea resurselor pentru proiectele fundatiei prevazute pentru 2014.

Grupul CEZ in Romania sustine Gala Twin Art 2014, alaturandu-se astfel cauzei nobile pentru care militeaza HHC Romania. „Daca luptam pentru un viitor mai bun, atunci primul gand trebuie sa se indrepte catre copii, pentru ca ei sunt aceia care dau sens tuturor eforturilor noastre. Niciunui copil nu ii poate fi refuzata sansa la o copilarie plina de afectiune si fara lipsuri materiale, iar fiecare dintre noi este responsabil pentru asta”, a declarat Martin Zmelik, Directorul de Operatiuni al Grupului CEZ in Romania.

Manifestarea va fi prezentata de Amalia Enache si va aduce laolalta ambasadori de renume ai culturii romanesti precum: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip şi Matei Florian, pianistul Andrei Licareţ, Zoli Toth Quartet – care va prezenta primul sau turneu de factura clasica, şi Cvartetul Ad Libitum – unul dintre cele mai premiate ansambluri camerale din Romania. Printre momentele de marca ale evenimentului se numara, de asemenea, insertul literar susținut de scriitorii Filip și Matei Florian, provenit dintr-un volumul intitulat “Băiuțeii”, o incursiune în spațiul inocent al copilăriei celor doi autori, si o expoziție de pictură alcătuită din lucrări provenite din “Tabăra de Artă şi Solidaritate de la Hoteni”, un eveniment susținut de HHC România, la care participă anual peste 100 de artiști plastici din cinci țări și copii aflați în protecția statului.

Un alt element inedit inclus în Gala Twin Art 2014 este cel intitulat “Galeria amintirilor”. La acest proiect dedicat HHC România au participat peste 40 de personalități ale societăţii româneşti, printre care Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragoș Bucurenci, Cristina Stănciulescu, Cătălin Ștefănescu, Ana Ularu, Grigore Leșe și multe alte personalități generoase. Aceștia au acceptat să “doneze” o amintire dragă a copilăriei lor, o fărâmă din ceea ce i-a clădit ca indivizi. Acest gest dorește să atragă atenția asupra faptului că nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizează irecuperabil un copil, ci cele sufletești. Relocarea tuturor copiilor aflați în grija statului în familiile de 25 martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014martie 2014 proveniență sau în medii cât mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfășurate de HHC România în ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv până în 2020.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicală care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms și Adrian Enescu.

Biletele la Gala Twin Art sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe detalii despre Gala Twin Art puteţi găsi pe http://twinart.hhcromania.org.

 Despre Hope and Homes for Children (HHC)

Hope and Homes for Children (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România. Fundaţia activează de asemenea în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea de tip vechi din ţara noastră.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.