1,067 total views

…pentru dezvoltarea comunei care poate îmbunătăți viața locuitorilor, dorindu-și totodată ca întreaga comunitate să participe la creșterea gradului de bunăstare. Un studiu arată un progres făcut de reprezentanții multor localități, în indeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă, obiective care au ca scop eradicarea sărăciei. Mai multe comune de lângă orașe mari sunt mai dezvoltate decât multe dintre acestea, iar comuna Bujoreni s-ar putea înscrie pe lista acestora.

Recent, în comuna Bujoreni a fost deschis un cabinet medical stomatologic, în incinta Dispensarului Bogdănești, într-un spațiu închiriat de Primăria Bujoreni. Medicii, Mardale Edward și Borca Raluca, deși sunt la început de carieră, au ales să vină la Bujoreni considerând că în mediul rural este o reală nevoie de prevenție și educație sanitară, dar și de servicii stomatologice. Cabinetul este dotat cu aparatură de ultimă generație achiziționată printr-un proiect pe fonduri europene, iar serviciile medicale stomatologice sunt complete și complexe.

Cei doi tineri medici își doresc să înceapă o campanie de conștientizare, de prevenție și de educație medicală în primul rând în școlile din comuna Bujoreni, iar mai apoi în rândul persoanelor defavorizate, ce nu au posibilitatea de a-și trata afecțiunile dentare la cabinetele din oraș. De fapt, asta a fost și ideea Primăriei Bujoreni atunci când s-au făcut demersurile legale pentru închirierea spațiului: aceea de a le oferi cetățenilor comunei posibilitatea de a-și trata problemele dentare chiar în comună, fără a parcurge distanțe mari. Trebuie să precizăm că, în această perioadă, consultația la cabinetul stomatologic al medicilor Mardale și Borca este GRATUITĂ. În viitorul apropiat, se intenționează ca tratamentele dentare să fie făcute în colaborare cu Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

“În primul rând vrem să îi ajutăm pe oameni să înțeleagă că este mai ieftin să previi, decât să tratezi. Un implant costă mult mai mult decât o carie ce poate fi reparată. Prevenția trebuie făcută mai ales în rândul copiilor. Vrem să le rezolvăm problemele dentare înainte ca acestea să se agraveze. Vom merge la școlile din Bujoreni și vom încerca să ne împrietenim cu micuții, să le arătăm că în cabinet procedurile nu sunt înfricoșătoare. Numai așa vom putea avea, în viitor, adulți cu dinți sănătoși” – spun medicii stomatologi din comuna Bujoreni.

Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni, spune că va fi întotdeanuna aproape de specialiștii și tinerii antreprenori care doresc să contribuie la schimbarea în bine a vieții locuitorilor din Bujoreni. Mai mult, prin implicare, va susține toate proiectele care aduc un plus valoare comunității.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.