216 total views

Prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în contenciosul administrativ, în data de 10 iunie, toate hotărârile adoptate de consilierii PNL în şedinţa din data de 8 iunie, hotărâri care vizau retragerea atribuţiilor de primar interimar social democratului Ion Gigi Matei, numirea viceprimarului liberal, Eduard Vîrlan, în funcţia de interimar, cât şi numirea consilierului independent, Iulian Voicu, în calitatetea de consilier cu atribuţii de viceprimar în locul liberalului Eduard Vîrlan.

Prefectul şi-a motivat decizia prin faptul că o hotărâre care a intrat în circuitul civil şi a produs efecte nu mai poate fi revocată.  Viceprimarul liberal Eduard Vîrlan s-a grăbit să-şi intre în atribuţii mai devreme şi a semnat acte care au intrat în circuitul civil, printre acestea şi cererea de concediu de o zi a social democratului Gigi Matei care i-a întins o cursă convins de faptul că liberalul va muşca momeala fără să-şi pună niciun semn de întrebare. Vîrlan nu s-a dezmins.
Acţiunea a fost intentată de subprefectul Aurora Gherghina, prefectul fiind plecat la Bucureşti pentru o instruire.
În actul trimis Primăriei Râmnicului se specifică faptul că până la soluţionarea cauzei toate actele atacate sunt suspendate de drept. Astfel, social democratul Gigi Matei rămâne cu atribuţiile de primar interimar, liberalul Eduard Vîrlan pe funcţia de viceprimar, iar avocatul Iulian Voicu, consilier independent. Decizia prefecturii îi scuteşte pe liberali de un nou eşec, dosarul avocatului Iulian Voicu, un dosar cu ,,bube” pe Codul rutier, a ajuns în instanţa de judecată. În cazul în care instanţa de la Piteşti îl va găsi vinovat, Voicu nu şi-ar mai putea exercita calitatea de viceprimar, iar jocurile din CL ar redeveni şi mai sensibile pentru PNL, care nu a reuşit să atragă încă doi consilieri pentru preluarea totală a Puterii în CL. Cel mai probabil, după această înfrângere, dacă Gigi Matei nu cedează de bună voie, liberalii vor trece la planul B: dizolvarea Consiliului Local, o decizie care-l va aduce la cârma primăriei pe secretarul Ion Didoiu.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.