113 total views

Ieri a avut loc prima conferinţă susţinută de noua conducere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Ion Gherghinaru, noul inspector şcolar general, a susţinut această conferinţă alături de purtătorul de cuvânt, Isabella Ioniţă, directorul Casei Corpului Didactic, Andra Bică şi directorul adjunct, Liviu Vlădescu. Gherghinaru a început cu precizarea că anul şcolar a început bine, cu încadrarea cadrelor didactice pe posturi şi cu foarte puţine reclamaţii din teritoriu. Cel mai fierbinte subiect a fost cel legat de transportul elevilor, care crează în continuare aceleaşi probleme – că nu sunt bani de motorină, că nu sunt posturi de şoferi, că sunt copii prea mulţi în unele comune şi se fac din această cauză şi 180 km/zi, că în unele comune nu este asfaltat şi nu au cum să urce microbuzele, că anumite comune nu au microbuze… probleme care se pare că nu vor avea niciodată o rezolvare. Acesta a mai spus că transportul este achitat în proporţie de 20% şi că se fac eforturi pentru a fi plătit integral, dar şi că în momentul de faţă se desfăşoară o licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze şcolare, susţinând că „Toţi colegii din comisie au fost de acord cu necesitatea autobuzelor, însă numai acolo unde este necesar acest lucru”.

Ion Gherghinaru : “În cele 79 de comune dispunem de 100 de microbuze şi am mai cerut încă 30. Şcoala din comuna Fârtăţeşti a ajuns în situaţia de a nu mai avea combustibil pentru că microbuzul de acolo face 180 de kilometri pe zi. Şoferul este obligat să meargă pe acelaşi traseu chiar şi de trei ori pe zi. Nu poţi să bagi 50 de copii într-un microbuz de 18 locuri. De aceea am solicitat Ministerului Educaţiei să se liciteze autobuze. Astfel se va economisi combustibil şi, implicit, bani.”.

Nu sunt în campanie electorală

Pentru că a fost prima conferinţă susţinută la Inspectoratul Şcolar, de la demiterea fostului inspector, Remus Grigorescu, jurnaliştii au avut multe întrebări pentru noul inspector. Acesta văzând o presă acidă şi la momentul de faţă, a ţinut să ne aducă la cunoştinţă că : “Nu am reacţionat şi nici nu o să reacţionez la afirmaţii jignitoare la adresa mea. Vreau să vă spun că nu sunt în campanie electorală, nu candidez la nici o funcţie şi nici nu o să mă vedeţi pe la televiziune. Când un jurnalist a venit să-i dau un interviu, i l-am acordat, iar când nu am putut, am apărut cu săgeţi în sus şi în jos. Dumneavoastră, presa, consideraţi că noi stăm aici şi tăiem frunze la câini. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă. Cei 20 de colegi ai mei muncesc foarte mult. Şi să vă spun ceva ce sigur nu ştiţi – Inspectoratul Şcolar este cea mai mare instituţie din judeţ. Sunt 6.000 de angajaţi care deservesc în mod direct 60.000 de elevi, în spatele cărora se află şi părinţii. Să ştiţi că nu este uşor. Pentru dumneavoastră, presa, este foarte simplu să aruncaţi un bolovan şi să credeşi că găsiţi fraierii care să înceapă să-l caute prin baltă. Eu unul nu sunt dispus”.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.