313 total views

Fostul manager al SJU Vâlcea, democrat liberala Georgeta Sălişte a lăsat spitalul fără acreditare. În 2012, Sălişte a dat aproximitiv 80.000 lei pentru realizarea documentaţiei unei firme de apartament din Bucureşti, Creative Tehnology Medicale SRL, aşa zişii consultanţi au luat banii, au realizat doar 20% din documentaţie şi s-au făcut nevăzuţi.

conferinta-spital

În 23 septembrie, membrii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor vor veni la Râmnic pentru acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, moment în care actualul manager, Dan Ponoran, va fi total descoperit. Medicul a declarat că va da firma în judecată dacă pe data de 10 august, adică azi, nu va trimite consultanţii pentru finalizarea documentaţiei. Se pare însă că firma mai are doar angajaţi, deci nu are pe cine să trimită la Vâlcea, iar Ponoran nu prea mai are pe cine să dea în judecată. În cazul în care SJU Vâlcea va pierde acreditarea în acest an, pentru acreditarea în 2016 SJU va fi obligat să plătească o taxă de 3 miliarde de lei.

„Există un contract semnat în 2012 şi care este plătit integral pentru consultanţă de acreditare. Din ce am văzut din hârtiile pe care le-au cerut juriştii, a oferit cam 20 la sută din ce trebuiau să ofere pentru suma întreagă pe care a primit-o. Există patru etape pe care le putem obţine în urma acestei proceduri. Primul şi cel mai bun este cel de acreditare completă, al doilea este cel de acreditare cu încredere ridicată, al treilea cu acreditare scăzută şi al patrulea de neacreditare. Într-adevăr, neacreditarea ar fi un lucru tragic, pentru că ar presupune imposibilitatea de a mai încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar eu zic că vom obţine unul din primele trei, iar eu sper să fie primul, cel de acreditare completă. Am luat legătura cu cei de la firma respectivă şi mi-au promis că în 10 august vor veni să ne ajute. Sunt foarte sceptic din cauza a ceea ce am văzut în ţară, pentru că nu suntem singurul spital care nu a avut o relaţie foarte potrivită cu firma respectivă.
Mă voi îndrepta în instanţă împotriva firmei respective, dacă pe 10 august nu va avea oameni la spital, să-i îndrume pe cei care fac parte din structura de management. ”, a precizat Ponoran.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.