197 total views

Cel mai mare exercițiu NATO se va desfășura în România în următoarea perioadă în diferite județe din țară. La Vâlcea, americanii au ales să-și desfășoare antrenamentele în comuna Mihăești. 

“Printr-o hotărâre de Consiliul Local, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea urmează să le pună la dispoziţie militarilor NATO două terenuri. Unul dintre ele, de 1,5 hectare, este la Râureni, în punctul „porcărie Râureni”. Cel de-al doilea teren este chiar pe bulevardul Dem Rădulescu, cuprins între sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ostroveni şi sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ştrandului (DN 67), sintetiza o publicație locală nu cu mult timp în urmă. Nu știm exact de ce, dar acesția au ales zona Mihăești și nu Râmnicu Vâlcea, cum au ales Urban și nu Romprest.

Servicii de calitate contractate de militarii americani care timp de o lună de zile vor face antrenamente pe izlazul comunei Mihăești. Partea administrativă a trupelor americane a debarcat în urmă cu câteva zile pe teritoriul județului Vâlcea și a selectat, pentru a oferi echipamente necesare funcționării tuturor utilităților necesare unui trai decent, chiar dacă pentru o perioadă scurtă (30 de zile), societăți din țară de mare prestigiu și cu o activitate demnă de a le asigura militarilor tot ceea ce au nevoie. În baza militară așezată la Mihăești vor face antrenamente peste 2000 de militari. Le-am vizitat tabăra și am fost surprinși să observăm că există reguli stricte, condiții de trai prefect în câmp pentru cele 30 de zile, dar și condiții de maximă siguranță oferite militarilor.

Toate condițiile le sunt asigurate ținând cont că la plecare am observat cum în localitate, în zi de sâmbătă, pe drumul principal se turna asfalt și cu siguranță că este pentru ca aceștia să beneficieze pe perioada șederii de tot ce este de calitate. Chiar și drumul. Tot de calitate este și serviciul de salubritate pe care aceștia l-au contractat prin operatorul local Urban. Le-am vizitat tabăra exact când operatorul local ridica deșeurile din zona taberei.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.