69 total views

Klaus Iohannis i-a anunţat sec pe partenerii PDL că fuziunea PNL-PDL se va realiza probabil în 2017. Două sunt argumentele care l-au determinat pe Klaus Iohannis să ia această măsură;

– Sprijinul pe care l-a primit intempestiv din partea Germaniei, odată cu primirea decoraţiei “Pentru Merit” în Grad Cavaler

– Ideea că va putea să elimine gruparea Antonescu din interiorul PNL-ului, situaţie care l-ar conduce sută la sută către postul de prezidenţiabil al alianţei PNL-PDL.

Credem însă, că “neamţul” şi-a făcut calculele greşite. Românii au şi aşa o aversiune faţă de nemţi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut cu acest popor în primul şi cel de-al doilea război mondial. Klaus Iohannis nu ştie că românii îşi doresc un preşedinte roman, ortodox şi în jurul vârstei de 46 de ani ( conform unui sondaj de opinie).
PDL-ul, cu toate declaraţiile de dragoste, nu este totuşi un cal pe care să pui şaua din prima. Suntem curioşi, cum va reuşi Klaus Iohannis, care are probleme cu legea, să se înţeleagă cu intransigenta eurodeputată, Monica Macovei? Ca să nu mai vorbim de faptul că luna septembrie nu e departe, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în dosarul de incompatibilitate pe care ANI i l-a intentat primarului Sibiului. Când la toate acestea adaugi şi contraatacul declanşat ”la baionetă” de gruparea Antonescu, în interiorul PNL, stai să te gândeşti dacă nu Klaus Iohannis a dat o dovadă clara de infantilism politic… În acelaşi registru de idei, ni se pare ciudată ştirea venită pe canalele agenţiilor de ştiri cu fuziunea între PMP şi PNŢCD. Să predai un partid istoric al căror lideri au murit în închisorile comuniste, unui comunist sadea ( Traian Băsescu – declaraţie din 2004), pare un gest de împietate adus unor martiri, numai că, Aurelian Pavelescu, vremelnicul şef al PNŢCD, nu are în gena sa această scara de valori.  Cert este că, dreapta românească dă semnale nu de unire, ci de extinderea fărâmiţării, în baza enormelor ifose pe care liderii naţionali le au.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.