262 total views

Proiectul „Reorganizarea și amenajarea spațiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea” rămâne tot o enigmă în viziunea noastră atâta timp cât executivul local evită să ne răspundă concret la întrebări preferând de fiecare dată să ne „arunce” răspunsuri incoerente.

Așadar, printr-o cerere transmisă executivului local, în care adresăm mai multe întrebări, pentru a clarifica unele aspecte legate de proiectul „Reorganizarea și amenajarea spațiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea”, primim NIMIC! Pe scurt, am întrebat ce sumă a fost alocată din bugetul local pentru proiectul din centru, pe ce s-a cheltuit această sumă, cum s-a realizat economia financiară a contractului de execuție a lucrărilor ori să ne pună în posesia unor imagini cu mobilierul urban montat, în special banca de 9.247 lei și coșul de gunoi de 2.232 lei.

Primăria evită să dea răspunsuri concrete

Primăria ne răspunde că suma alocată din bugetul local a fost de 29.723.409,87 lei, economia financiară se datorează modificărilor legislative, respectiv reducerea cotei CAS  de la 20,8% la 15,8% și scăderea  TVA de la 24% (în 2015)  la 20% (în 2016) și la 19% (în 2017), precum și în urma optimizării unor soluții dispuse de proiectant pe parcursul execuției lucrărilor. Cât despre mobilierul urban, executivul local ne trimite să-l vizualizăm la fața locului, deși în urma mai multor articole în care solicitam același lucru (a ne arăta și nouă cineva din primărie banca în valoare de 9.247 lei sau coșul de gunoi în valoare de 2.232 lei), era clar că am fost și am căutat în centru mobilierul cu prețuri exorbitante și bineînțeles că nu am identificat ceea ce am dorit. Dar primăria a considerat și de această dată să ne trimită la plimbare. De menționat că am solicitat să primim imagini și cu alt mobilier urban tot de o valoare foarte mare, în opinia noastră.

Facem precizarea că până acum în nici un alt document oficial nu se face vorbire despre suma enormă alocată din bugetul local pentru finalizarea proiectului de modernizare a Centrului.

La finele anului 2017, în cadrul conferinței de presă susținută special pentru promovarea finalizării acestui proiect, ne este prezentat oficial un buget al proiectului de 50.165.053,72 lei din care valoarea cheltuielilor eligibile a fost de 22.134.565,46 lei. În alt document oficial executivul local ne prezintă alte cifre ale proiectului și anume, 52.991.743,39 lei fiind valoarea totală a contractului de lucrări atribuit, iar valoarea finală a lucrărilor fiind de 48.376.201,53 lei. Astăzi, tot într-un document oficial, primim alte sume pentru același proiect, adică, 29.723.409,87 lei contribuție buget local și, atenție!, doar 20.441.643,85 lei valoarea totală eligibilă nerambursabilă din partea UE, adica din nou 50.165.053,72 lei.

Domnule primar, adevărul este că dumneavoastră știți cel mai bine să amețiți lucrurile, dar nici noi nu ne lăsăm prostiți de minciunile pe care tot încercați să ni le vindeți, în speranța că vom pune batista pe țambal, referitor la acest subiect. Uite că nu! Se pare că avem de muncă cu dumneavoastră.

Acum, spuneți-ne și nouă: cine își bate joc de banii râmnicenilor? noi că scriem după ureche de pe documentele pe care ni le dați (asta doar că spuneți dumneavoastră nu că așa ar fi) sau dumneavostră că ne dați de fiecare data alte informații la același subiect?

Banca de 9.247 lei pe care tot încercăm să o identificăm este mai mult ca sigur că aceasta nu există.

De ce vă este greu să ne arătați banca? La banii ăștia face și masaj? Are bârne ventilate? Aer condiționat vara și încălzire în șezut iarna? Când te așezi pe ea îți dă „buna ziua”? Are senzor de plictiseală, când se declanșează începe și spune bancuri? Oare ce minunății face de costă așa de mult? Și coșul de gunoi de 2.232 lei cum arată? La banii ăștia îți ia singur gunoiul din mână? Sau îți mulțumește frumos după ce arunci deșeurile înăuntru?

Asta așa, ca să știm și noi ce nou centru high-tech, unic în țară, avem! Și ce votăm la urmatoarele alegeri…

Asta o fi banca?

 

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.