210 total views

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România, în misiune oficială în Japonia, s-a deplasat la Centrul de control al traficului din Metropola Tokyo (TMGTCC). În acest centru se monitorizează fluiditatea şi siguranţa traficului, precum şi gestionarea situaţiilor de criză, ce pot apărea în metropola cu peste 13 milioane de locuitori.

Principalele teme de pe agenda de lucru sunt: Codul Administrativ, legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, absorbţia fondurilor europene, Legea Salarizării şi proiectele ce vizează infrastructura mare.
Săptămâna trecută, conducerile AMR împreună cu cele ale AOR şi ale ACoR au stabilit înfiinţarea unui grup de lucru comun al cărui scop să fie acela de a formula şi transmite puncte de vedere comune pentru iniţiativele legislative sau propunerile de Hotărâri de Guvern relevante pentru administraţiile publice locale. Totodată, reprezentanţii celor 3 Asociaţii doresc revitalizarea Federaţiei Autorităţilor Locale, înfiinţată în 2001.

Instituţia a fost înfiinţată în 1974 şi a beneficiat de îmbunătăţiri şi modernizări permanente, fiind, în prezent, una dintre cele mai performante din lume, pe acest domeniu, dotată cu tehnologie de înaltă clasă. Centrul monitorizează 15.000 de intersecţii semaforizate, toate mijloacele de transport în comun şi punctele nodale din metropolă. De asemenea, are capacitatea de a răspunde în timp real la situaţiile de criză sau în situaţia dezastrelor naturale.

Vizita de documentare la TMGTCC a fost urmată de întrevederea cu vice- guvernatorul Metropolei Tokyo, domnul Toshifumi Kawasumi, în prezenţa directorilor din Primărie şi a Excelenţei Sale SvetlanaTatiana Iosiper, Ambasadorul României la Tokyo. În cadrul discuţiilor au fost abordate teme de interes comun, cu accent pe problemele similare ce apar la administraţiile locale din cele două ţări.
Delegaţia AMR s-a deplasat şi la Ministerul Afacerilor Externe nipon, unde a fost primită de domnul Nobuhiro Watanabe, directorul Diviziei de Cooperare şi Parteneriate Locale.

Preşedintele AMR, domnul Robert Negoiţă, a reiterat, aici, dorinţa Asociaţiei de a stabili contacte directe cu organizaţiile omoloage din Japonia şi a accentuat deschiderea AMR în susţinerea şi dezvoltarea relaţiilor economice România – Japonia, precum şi în dezvoltarea de noi parteneriate între oraşele din cele două ţări. Ulterior, Ambasada României a fost gazda unei recepţii la care au participat reprezentanţi ai Dietei nipone, Excelenţa Sa Viorel Isticioaia Budura, şeful DELUE la Tokyo, domnul Takashi Ishizeki, Secretarul General al Ligii Parlamentare de prietenie Japonia- România, Prof. Manabu Kobayashi, Consulul onorofic al României în Japonia, domnul Yoshihiro Seki, Secretarul de Stat în Ministerul Mediului, primarii localităţilor Mushashino şi Matsudo, reprezentanţii Primăriei Yokohama, foşti ambasadori niponi în România, reprezentanţi ai Asociaţiilor de prietenie Japonia- România, reprezentanţii Ministerului de Afaceri Externe nipon, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, personalităţi din viaţa politică şi culturală a Japoniei.

“E nevoie de o legislaţie coerentă şi corectă în administraţia publică şi depinde de noi, ca Asociaţii, ca, împreună cu reprezentanţii Guvernului, să rezolvăm toate aceste probleme care apar din cauza legislaţiei deficitare.” este afirmaţia făcută de prim-vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Gheorghe Falcă, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Domnia sa a lansat şi un apel reprezentanţilor AOR, reiterând ideea de la Adunarea Generală a AMR: “Propun ca, de la fiecare Asociaţie, respectiv de la AMR, de la ACoR şi de la AOR, să avem câte 4 reprezentanţi şi, alături de Guvern, să redactăm, în 60 de zile o legislaţie care să vină în sprijinul activităţii oamenilor aleşi de oameni. Este important, mai ales că avem şansa ca cei care sunt acum la guvernare să provină din administraţia publică şi să înţeleagă foarte bine conflictele pe care le avem în acest domeniu. ”

mai mult pe AMR.RO

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.