476 total views

Și-a umplut curtea de gunoi pentru că banii nu au miros! În 5 zile tonele de gunoi trebuie să dispară! Nu Nicolaescu face Legea!

Comportamentul proprietarului societății Sacomet, din Horezu, îl știe cam toată lumea. Nicolaescu sfidează tot și are propria lui LEGE. Amenință pe oricine îndrăznește să-l ia la întrebări, inclusiv organele competente care ajung, în urma sesizărilor primite, pe domeniul acestuia pentru a-l obliga să intre în legalitate, deși pentru acest individ, așa cum am spus, Nu EXISTĂ LEGE!

O nouă ilegalitate marca Nicolaescu – Sacomet

Noua locație de depozitare a deșeurilor colectate, de la UAT-urile cu care acesta are sau nu contracte încheiate și în urma închiderii depozitului neconform de la Măldărești, este pe o proprietate deținută de Nicolaescu, chiar în centrul Horezului. Mai mult, terenul se învecinează cu râul Luncavăț care este proprietatea statului Român și este administrat de ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ “APELE ROMÂNE” – ABA Olt și este un râu care are o lungime de 60 km. Am fost la fața locului pentru a verifica informațiile primite, iar imaginile pe care le vom prezenta în acest articol vor demonstra că sursele noastre nu ne-au informat greșit despre noua problem creată locuitorilor din Horezu de acest individ. După ce am făcut câteva fotografii, am mers la primărie pentru a cere de la executivul local câteva lămuriri. Am stat de vorbă cu primarul orașului, Nicolae Sărdărescu care a fost la fața locului cu organele de control și au constatat personal că într-adevăr Nicolaescu depozitează gunoaiele ilegal.

Nicolae Sărdărescu ia atitudine!

”Vineri am fost sesizați în legătură cu faptul că societatea Sacomet, din colectarea gunoiului de la comunele unde are contracte, a transportat gunoiul menajer și la depozitat pe un teren proprietate privată, teren ce se află lângă râul Luncavăț. Am verificat cele sesizate și am constatat că pe o suprafață de aproximativ 100 mp erau depozitate gunoaiele colectate. S-a întocmit proces verbal de constatare și s-au făcut fotografii la fața locului, de față fiind și reprezentanți ai poliției Horezu. Am informat și Garda de Mediu Vâlcea și i s-a pus în vedere, telefonic de către viceprimar, să ia gunoaiele de acolo și să igienizeze zona. În aceeași zi au venit și doi reprezentanți de la GM care la rândul lor au constatat aspectele legate de depozitarea ilegală a deșurilor. Luni au venit iar reprezentanții Gărzii de Mediu Vâlcea, dar gunoiul este și astăzi în același loc, așa cum ați văzut și dumneavoastră. În acest sens, vreau să vă mulțumesc că v-ați deplasat până aici special pentru a prezenta opiniei publice atât această problemă cu care ne confruntăm, cât și faptul că administrația orașului nu stă cu mâinile în sân și își ia toate măsurile necesare pentru ca fiecare cetățean să-l respecte pe celălalt. Suntem o comunitate de oameni care trebuie să ne respectăm între noi. Nu voi admite ca Horezu să devină Măldărești. Adresa emisă de către noi în data de 31.07.2017 către dl. Nicolaescu Florian, sperăm să fie luată în calcul de acesta că altfel vom lua măsuri până va înțelege că ceea ce face este ilegal, nesănătos pentru mediu, dar și pentru cetățenii acestui oraș”.

Nicolaescu obligat de Garda de Mediu ca în 5 zile să igienizeze zona!

Garda de Mediu i-a pus în vedere magnatului gunoaielor ca în cinci zile să ridice gunoiul de pe proprietate, termenul fiind data de 4 august 2017. În ceea ce privește reprezentanții ABA Olt, care au fost la fața locului, deocamdată doar monitorizează situația susținând că nu este un pericol pe râul Luncavăț în momentul de față.

Vom reveni!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.