202 total views

…iar acest articol este o sesizare pentru prefectul Marin Florian și ne gândim că poate convoacă instituțiile abilitate necesare pentru constituirea unei comisii de lucru pe care să o trimită la Primăria Berbești pentru verificarea condițiilor de muncă a salariaților acestei instituții.

Participând de nenumărate ori la ședințele CL Berbești am constatat o mizerie crasă în această unitate pe care nimeni nu o sesizează și clar ne referim, în primul rând la angajații din această instituție și apoi la cei care mai intră în această clădire cum ar fi: consilierii locali, cetățenii și de ce nu oficialitățile județene…

Pragul Primăriei Berbești cu siguranță l-a trecut măcar o dată președintele CJ Vâlcea – Constantin Rădulescu, deputatul liberal Buican Cristian și alți parlamentari, directori de instituții precum C.E.T. Govora, Miniera, Școală, ITM, Curtea de Conturi, consilieri județeni ori alte figuri marcante și ne întrebăm: oare nimeni nu a sesizat aceste condiții insalubre de muncă? Oare au avut pe ce scaun să se așeze ori au putut să folosească grupul sanitar? Le-a plăcut cum arată această primărie de oraș? Pot să intre în această instituție și să stea cu edilul la o discuție? Clădirea Primăriei orașului Berbești se află într-o stare jalnică de funcționare și asta în condițiile în care liberalul Chelcea se află la al treilea mandat. Din imagini se poate observa că nu de azi de ieri sunt așa grupurile sanitare ori interiorul. Și dacă sediul primăriei, de 3 mandate, nu a reușit să-l renoveze și să facă din el o clădire în care să-ți fie drag să intri, cum putem gândi la alte proiecte din partea edilului?

Omul gospodar se vede din stradă!

Așadar, la Primăria Berbești nu poți să folosești grupul sanitar nici tu angajat și nici tu simplu cetățean care treci pragul acestei instituții și ai nevoie fie și doar să te speli pe mâini, dar să mai faci altceva. Nu înțelegem cum angajații primăriei pot lucra în condiții care dăunează grav sănătății prin nerespectarea regulilor de igienă, acceptând și nesesizând nimănui mediul infect în care își petrec ziua de muncă. Dacă toaletele sunt un pericol, ne întrebăm cum arată birourile în care aceștia stau 8 ore pe zi, deși nu este greu de ghicit, de la ușa primăriei se observă „implicarea” administrației prin „curățenia” oferită în această unitate. Mobilierul este ultra învechit, pereții nu credem că au văzut un var pe ei de ani de zile, iar angajații nu știm dacă au măcar scaune pentru fiecare câte unul, la ultima ședință de CL invitații și nu numai nu aveau pe ce să stea și nu mai punem la socoteală că nu stai în siguranță pe un scaun din această primărie. Poate angajaților le place mizeria, iar la toaletă nu au de ce să se ducă, nici măcar să se spele pe mâini în cele 8 ore de muncă, acolo totul este foarte curat.

Bine că luăm noi atitudine pentru ei!

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.