373 total views

….și susține astfel din bugetul județului sportul la nivel de municipiu, în timp ce multe din drumurile județene ori comunale stau rupte.

Constantin Rădulescu promovează și acceptă problemele municipiului în detrimentul județului. Ignoră problemele minore, dar foarte importante, de pe drumurile județene ori cele comunale și alege să prioritizeze doar proiectele extravagante. De ce? Acuzăm la general (pentru a nu se mai simți doar unii afectați), pentru că acestea aduc parandărătul factorilor implicați, iar asta este opinia publicației și a celor care contribuie la promovarea adevărului, dar și a majorității care a înțeles cum se fac astăzi afaceri cu bani publici.

Domnule Banacu, lucrarea dvs. are un cost de 470.000 mii lei, iar de aici parandărăt zero (0). Din această cauză nu are rezolvare. La lucrările mărunte nu se mai bagă nimeni pentru că nu au satisfacție financiară personală.

În satul Băltăreți din comuna Bărbătești – Vâlcea, pe DC 156, o alunecare de teren de 51 M din care 17 M distruși în totalitate au afectat și au distrus 67 M din rețeaua de alimentarea cu apă, iar dacă alunecarea de teren (stabilizată cât de cât cu încărcătură ce poate fi spălată la orice ploaie) se va produce din nou, 78 de familii vor fi obligate să ocolească 4 km ca să ajungă la casele lor.

În condițiile în care vor începe lucările la podul de „la hotar” s-ar impune repararea alunecării de teren din zona Băltăreți, ținând cont că vine iarna și va fi greu de circulat. Ne confruntăm cu această situație de mai bine de 5 ani, de vreo 3 ani suntem prinși pe listele cu situațiile pe calamități, deci situația este cunoscută atât la nivel de Consiliu Județean cât și la ISU, Prefectură ori SGA Vâlcea. Dar nu sunt bani. Probabil nu se consideră că este importantă alunecarea de teren decât atunci când cele 78 de familii vor rămâne izolate, mai ales că vorbim de o populație îmbătrânită ce nu ar putea să facă un ocol de 4 km să vină până în centru să-și ia o pâine sau ce le trebuie domnealor. Pentru că vine iarna și drumul nu poate fi deviat, în momentul de față se lucrează la partea de diguri în aval de pod, pentru că urgența este mai mare iar podul mai rezistă”, conchide primarul Constantin Banacu, dezamăgit de situația existență care de 5 ani mai bine nu are rezolvare.

Concret, în opinia noastră, așa cum am mai spus, Consiliul Județean se implică în proiecte fantasmagorice și ignoră probleme minore cu care se confruntă primarii din județ. În acest sens este și rezolvarea alunecării de teren a drumului comunal din Bărbătești și care ar avea un cost, spune primarul Banacu, de 470.000 mii de lei. Așadar, conducerea pesedistă din fruntea județului nu ajută administrația pesedistă din Bărbătești.

Pentru că este greu de crezut că nu se face o listă a priorităților pentru rezolvarea problemelor minore, tindem să credem că ea există dar se tot amână, așa cum spune și primarul Banacu: „de 3 ani de zile!” este pe o astfel de listă și nimic, iar suma este una nesemnificativă pentru bugetul județului.

Consiliul Județean doar ce a alocat suma de 350.000 de lei pentru SCM Râmnicu Vâlcea!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.