342 total views

Domnule prefect, ce spuneți? Nu puteți face nimic, așa e?

Levigatul toxic care curge din zone diferite ale depozitului de gunoi de la Măldărești se scurge în pârâu, deci clar lichidul toxic este amestecat prin diluare cu apa, așa cum se vede și în imagini, iar compoziția toxică, după culoare, depășește de „n” ori limita legală. Când a făcut ABA Olt ultima dată analiza pârâului pentru a vedea compoziția acestui levigat dacă este scăpată de sub control sau mai este în limitele prevăzute de lege? Garda de Mediu când a fost ultima dată în control la această groapă de gunoi? Se vede clar că ne confruntăm cu scurgeri masive de levigat și nimeni nu face nimic pentru remedierea situației.

Instituția Consiliului Județean nu poate acționa, dar poate cere stare de alertă, iar prefectul poate convoca Comitetul pentru Situații de Urgență, la un loc pot fi rețeta perfectă pentru înlăturarea unui nou dezastru ecologic. Dar, face cineva ceva? Nu! Facem clipuri și ne mândrim că am atras fonduri de miliarde de lei și noi avem drumuri rupte, stațiuni distruse, păduri tăiate și furate și toate astea se întâmplă sub ochii domniilor voastre care ne conduceți cu o incompetență crasă.

Atenționăm, noi, autoritățile județene că fenomenul de scurgere a levigatului în apele pârâului este extrem de grav și reprezintă un caz de forță majoră, iar singura modalitate prin care se poate opri urgent scurgerea levigatului este convocarea stării de urgență, care să permită intervenția rapidă, domnule prefect Marin Florian.

 

Câtă vreme nu va exista un plan de acțiune avizat în primul rând de ABA Olt și aprobat de Garda de Mediu care să stabilească exact ce este de făcut, pentru că doar ei sunt specialiști în levigat, nu se va face nimic. Deci, domnule prefect convocați de urgență comitetul de urgență și rezolvați situația. Nu mai dormiți! Sesizați-vă! Că la alte nimicuri vă sesizați!

Având în vedere gravitatea scurgerii levigatului, pașii pot fi scurtați foarte mult odată cu declararea stării de urgență, iar cei care au un cuvânt de spus în legătură cu acest lucru vor putea lua deciziile foarte rapid. Conform poluării pârâului ABA Olt este prima care trebuie să acționeze, ei fiind abilitați să intervină în albia râurilor.

Nicolaescu, administratorul gropii, a băgat societatea în insolvență și stă cu burta la soare, în timp ce dezastrul egologic o ia la vale pe pârâu și toată zona este deja infestată.

 

foto/Gaby Henning

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.