202 total views

Se pare că Nicolaescu este un operator economic nelicențiat și neautorizat din punct de vedere al protecției mediului pentru operațiile efectuate, dar și transportator neautorizat care aplică și costuri mici față de cei autorizați, preia de la populație deșeurile și le depune la întâmplare, fără documente care să precizeze deținătorul, locul de destinație, tipurile de deșeuri, locul de încărcare, cantitatea de deșeuri colectată, precum și codificarea acestora, conform legii și cu toate astea activează nestingherit făcând probabil evaziune fiscală la drumul mare. Nu deține contract de depozitare cu nici un agent economic, iar faptul că depozitează pe teren proprietate privată, fără autorizație, demonstrează că fraudează statul, prin posibila evaziune fiscală. Ce ar putea scrie Nicolaescu, dacă ar avea, dar nu are, pe documentul de depozitare „îl pun unde vreau eu, nu e treaba ta?”

Echipe mixte de control… de ochii lumii

O comisie formată la ordinul prefectului Marin, s-a deplasat, luni, în orașul Horezu, în urma unei sesizări care i-a fost transmisă de primarul orașului, Nicolae Sărdărescu, pentru a identifica la fața locului munca depusă la negru de membru „Organizației Suveranilor” și spaima autorităților, Nicolaescu Florian. Din echipa mixtă au făcut parte funcționari publici ai Gărzii de Mediu, Prefectură, ABA Olt, DSP Vâlcea, Poliția Locală Horezu și viceprimarul orașului. Vizita de constatare s-a efectuat la fostul sediu Apavil de pe strada 1 Decembrie, dar și la locația din strada Luncavățului, unde tone de deșeuri municipale colectate de către Nicolaescu sunt depozitate pe sol și acoperite cu folie. Comisia a văzut, a constatat, a sancționat și, ca de obicei, vom vedea ce va urma…Demisii?! Zic! Contează? Interesează pe cineva?

Constatăm de fiecare dată că Nicolaescu continuă să încale legislația de mediu – privind protecția mediului înconjurător – și joacă tot după propriile legi, sfidând orice autoritate locală și de control, nerespectând nici cea mai mică măsură impusă.
Prin activitatea ilegală pe care Nicolaescu o întreprinde, ne demonstrează că încalcă foarte grav OG 195/2005 – art.98, Legea 211/2011 – privind regimul deșeurilor – nu putem enumera câte articole se încalcă, Legea 137/1995 – privind protecția mediului și multe alte legi, iar autoritățile continuă să-l păsuiască.

Autoritățile nu-și cunosc atribuțiile

Care dintre autoritățile cu rang de control, nu știe cine trebuie să facă parte, atunci sunt cazuri ca cel de la Horezu, din echipa mixtă de control și cine să nu facă parte? Noi știm! Astăzi funcționarii din ABA Olt nu aveau ce să caute în echipa de control. Cine i-a convocat? Prefectul sau altcineva care a făcut parte din aceeași echipă de control? Știm și asta! De data asta o ținem pentru noi, poate data viitoare vă spunem. Sigur vom mai avea ocazia. Nicolaescu va proceda în continuare la fel. Mai important este că directorul funcționarilor de la ABA Olt, Ștefan Prală, când i-a fost solicitată contribuția la control cu cei doi funcționari, putea să spună că angajații lui își vor pierde vremea pe acolo, pentru că nu este de competența lor, dar nu știe acest lucru, iar aceștia au ascultat orbește ordinele, în loc să-i spună ei că nu au ce căuta acolo. Cineva trebuia să facă o constatare la fața locului și dacă se constatau probleme pe cursul de apă, se aducea la cunoștință, după care se duceau funcționarii, își luau probe, și-și făceau propriul control. Cam așa credem noi că ar fi trebuit procedat. Greșim? Ori aceștia chiar au pierdut timpul acolo, că nu au luat probe din râu pentru că nu aveau la ei nimic, dar au plecat cu câteva poze pe care probabil că deja le-au șters din telefoanele personale.

Concluzia: „noi nu avem autorități care să-și facă treaba,ci doar locuri de unde se iau salarii grase, de unii care răspund la comanda celor care i-au angajat” , un comentariu bazat pe zilele lui 2018.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.