292 total views

Printr-o generoasă intermediere a prof.univ.dr. Ilie Grădinaru, la Consiliul Judeţean Vâlcea a avut loc, ieri, 11 iunie a.c., o întrevedere preliminară a preşedintelui Ion Cîlea cu reprezentantul Fondului Multinaţional de Investiţii Private HINDMARSH FINANCE în vederea perfectării unor finanţări pentru obiective social-umanitare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii. Avantajele unui astfel de parteneriat rezidă din faptul că procedurile de finanţare şi fondurile alocate sunt nerambursabile şi, în plus faţă de programele europene, acestea nu presupun nicio contribuţie de cofinaţare.
Din seria lungă a priorităţilor aflate în mapa Consiliului Judeţean Vâlcea au fost prezentate de către preşedintele Ion Cîlea 22 de proiecte din care 3 sunt axate pe modernizări şi dotări cu aparatură medicală de ultimă generaţie a secţiei de oncologie, blocului operator şi secţiei de anestezie şi terapie intensivă ATI, apoi 3 proiecte de infrastructură rutieră şi 13 proiecte din domeniul dezvoltării durabile a turismului.
După cum a precizat reprezentantul Fondului Internaţional de Investiţii, prof. Roy Lungu, beneficiarul trebuie să îndeplinească două condiţii: în primul rând, să elaboreze şi să pună la dispoziţie documentaţia economică şi tehnică, iar în al doilea rând, să-şi asume obligaţia că, timp de 5 ani, obiectivul realizat integral din fonduri nerambursabile nu va fi gajat, înstrăinat, privatizat şi decapitalizat.
Valoarea unui proiect nu va fi mai mică de 10 milioane dolari, iar plafonul maxim nu trebuie să depăşească 5 miliarde dolari.
În perspectiva imediată, însă după conturarea unor elemente sumare de proiect, urmează să aibă loc semnarea de către Ion Cîlea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, şi reprezentantul autorizat al Fondului Internaţional de Investiţii, a primului memorandum de acceptare a finanţării nerambursabile.

Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.