206 total views

Colectivul artistic al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” îi invită pe iubitorii muzicii clasice, în Sala Lahovari, luni 24 septembrie 2018, începând cu ora 19.00, la un concert extraordinar organizat special pentru deschiderea celei de-a XXIV -a stagiune.

Orchestra simfonică a Filarmonicii condusă de dirijor- Gheorghe Costin, vioară- Florin Croitoru, pian- Josu de Solaun va avea în program:

Ludwing van Beethoven – Uvertura „Coriolan”

Niccolo Paganini – concert nr.1 pentru vioară și orchestră

Serghei Rahmaninov – concert nr.2 pentru pian și orchestră

Despre Filarmonica vâlceană

Filarmonica “Ion Dumitrescu” infiinţată în 1995 ca instituţie de concerte profesionistă, desfăşoară o stagiune permanentă oferind melomanilor vâlceni satisfacţia unor concerte şi recitaluri de înaltă ţinută artistică. Activitatea bogată a filarmonicii este ilustrată de colaborările cu dirijori şi solişti din România şi din străinătate.

Filarmonica “Ion Dumitrescu”a fost fondată în anul 1995, sub egida Consiliului Judeţean Vâlcea, fiind apoi preluată în anul 1999 de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Încă de la înfiinţare, activitatea artistică este reprezentată de două formaţii valoroase: Orchestra Simfonică şi Corala Academică “Euphonia”.

Concertele orchestrei Filarmonicii “Ion Dumitrescu” sunt susţinute în fiecare luni seara, începând cu ora 19.00, într-un local propriu, cu o sala de concerte având capacitate de 305 locuri, ce se înscrie din punct de vedere acustic şi estetic printre primele din România.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.